Recenzie na športovú a turistickú obuv

 
 
 
 
ÚVOD > BLOG > Recenzie na obuv
 
ZÍSKAJ DARČEK ZDARMA

 
 

Recenzia na turistickú obuv Garmont Dragontail MNT GTX - warm grey/ginger

Piatok, 21. september 2018

Turistická obuv Garmont Dragontail MNT GTX - warm grey/ginger mi hneď v Predajni padli do oka. Ich prepracovaný dizajn a farba ich predávali už z regálu. A to som si ich ešte ani neskúšal. Po vyskúšaní som vedel, že budú tie pravé. Boli strašne pohodlné. A veľmi  príjemne sa v nich chodilo. Za dobu 5 mesiacov od kúpy som v nich prešiel stovky kilometrov v rôznych štátoch  po rôznych povrchoch či po vrcholoch, via ferratach, ľahkých lezeckých stenách a podobne.

Ako plusy hodnotím.

-vraví sa obal predáva, tak hodnotím kvalitne prepracovaný dizajn naozaj ma oslovili hneď na prvý pohľad

-použité technológie a šitie

-kvalitné šnúrky, ktoré naozaj držia bez povoľovania

-možnosť šnurovania topánky až ku špičke čo je veľkou výhodou pri zostupovaní z vrcholov

-tvrdá podrážka vhodná aj pri via ferratách, testované aj na vonkajšej umelej lezeckej stene

-tvrdá špička proti poraneniu sa pri zakopnutí 

-kvalitná podrážka do množstva povrchov

ako jediné mínus by som im dal za mierne šmýkanie pri zamokrení podrážky (stupení do mláky) a následne na nejaký kameň, ktorý je hladší a naklonený tak hrozí mierne nebezpečenstvo pošmyknutia. Teda aby som neplašil stalo sa mi to párkrát a to som v nich prešiel stovky kilometrov v náročnom teréne. Celkovo tento produkt hodnotím veľmi dobre a som maximálne spokojný s nákupom. Určite ho odporúčam. Vo Vašom obchode som od tej doby nakúpil množstvo vecí a výstroje, na ktoré postupne pridám aj ďalšie recenzie k zakúpeným produktom. 

 

Celý článok...
 

Recenzia na turistickú obuv Garmont Pinnacle X-Lite GTX

Streda, 12. september 2018

Turistickú obuv Garmont Pinnacle X-Lite GTX som vyskúšal pred 2 dňami na výstupe na Rysy. Topánky sú výborné, celokožené, vhodné teda na celoročnú vysokohorskú turistiku a lezenie, kedže je to technická obuv je velmi tvrdá ale pri lezení po skalách sú proste bomba. Podrážku má Vibram okolo celej topánky, po obvode je guma čo zaručí ochranu proti oderu a okopu od skál. A čo je výhodou týchto topánok, že sa dajú na ne prípnúť poloautomatické mačky, čiže budú využiteľné aj cez zimu. A vďaka obchodu Adamsport možu moje nohy chodiť bez bolesti v suchu po našich krásnych kopcoch. 

Celý článok...
 

Recenzia na turistickú obuv Hanwag Nazcat Lady GTX

Streda, 8. august 2018

Nedávno som si v Adamsporte kúpila turistické topánky Hanwag Nazcat Lady GTX počas akcie -20% za veľmi výhodnú cenu. Absolvovala som v nich zatiaľ zopár kratších túr a hodnotím ich ako vysoko kvalitné topánky. Aj napriek tomu, že sú úplne nové, topánky ma vôbec netlačili a nebolo ich treba rozchodiť. Sú vyrobené z nubukovej kože s minimom švov. Majú GTX membránu, podrážku Vibram, po obvode topánky je okopový lem, jedinou nevýhodou je jazyk  z textílie. Sú pomerne ľahké, zabezpečujú stabilitu nohy. 

Celý článok...
 

Recenzia na Lezečky Ocún Rebel LU

Piatok, 13. júl 2018

Tieto lezečky Ocún Rebel LU mám už niečo vyše 2 rokov. Keď som ich kupoval, plánoval som ich používať hlavne na boulder, avšak potom som sa začal venovať viac skalám a osvedčili sa aj tam. Pri výbere veľkosti si treba dať veľký pozor. Ja mám nohu 43 a tak som si objednal o pol čísla menšie, avšak absolútne mi nesadli, boli tak malé, že som ich nevedel ani obuť. Nakoniec som skončil pri veľkosti 45, a aj táto je mi tesná tak, že ich musím na každom štande vyzúvať. Avšak vďaka tomu, viem povedať aj niečo o ich húževnatosti, pretože v Paklenici mi pri lezení padla jedna lezka z tretej dĺžky, zatiaľ čo som bol odsadnutý v štande (cca 70m pád)...lezečke sa nič nestalo :)
Lezečky držia na stene aj skale pomerne dobre. Mám šnúrovaciu verziu, ktorá má aj svoje výhody a aj nevýhody. Výhodou je, že sa dajú pevnejšie stiahnuť a tak je noha citlivejšia a istejšia na skale, ale nevýhodou je, že vyzúvanie a nazúvanie chce trochu cviku...mne trvalo cca pol roka, kým som sa ich naučil vyzuť jednou rukou. Po dvoch rokoch aktívneho používania sa začala mierne odlepovať podošva na špičke, ale nič iné....to je pomerne slušný výkon. Lezečky odporúčam každému, kto je schopný vydržať nejakú tú bolesť....oplatí sa mu to v ťažkých pasážach.


+trenie na skale

+veľká petička

+nerozťahujú sa časom (zároveň aj mínus, ak človek čaká, že sa po čase roztiahnu)

+istota v ťažkých pasážach

 

 

Celý článok...
 

Recenzia na Asolo Shiver

Piatok, 13. júl 2018

Asolo Shiver je kvalitná obuv vyrobená z hydrofóbnej kože, navyše vybavená GTX membránou. Oceňujem možnosť utiahnuť šnúrky od špičiek prstov. Obuv dobre sedí na nohe, jazyk je príjemne mäkký, netlačí. Obuv je pomerne mäkká vhodná na nosenie do mesta, ale aj do lesa a ľahších terénov. Topánky sú pomerne ľahké a príjemné na nosenie. Zatiaľ som v nich absolvovala len krátke prechádzky, ďalšie závery budem môcť robiť po dlhších trasách. 

Celý článok...
 

Recenzia na La Sportiva Trango Trek Leather GTX

Utorok, 10. júl 2018

Nové topánky na turistiku som vyberal na základe odporúčaní. Vytipoval som si asi 6 kvalitných výrobcov, medzi ktorými bola aj La Sportiva. Samotný model La Sportiva Trango Trek Leather GTX ma ihneď zaujal svojím prepracovaným vzhľadom, ale čo bolo dôležitejšie, že mi sadli na nohu. Po pár týždňoch hľadania a skúšania rôznych topánok som ich našiel v zľave na Adamsporte. Topánky treba najprv rozchodiť, takže odporúčam najprv zopár kratších túr, najlepšie s dvojitou ponožkou jedna hrubšia a druhá tenšia. Určite ich neberte na prvú túru hneď na hrebeňovku. Mne sa ich podarilo rozchodiť po cca 100 km, pričom po každej túre som mal z nich lepší a lepší pocit. Vode-odolnosť som testoval napr. v Suchej Belej a tiež niekoľko-krát v daždi. Premočiť sa mi ich podarilo zatiaľ len raz, ale pri tom lejaku a ľadovci čo nás chytil na hrebeňovke Nízkych Tatier by premokli snáď aj gumáky. Tiež bola chyba, že som pred hrebeňovkou neimpregnoval koženú časť. Nikwax Waterproofing Wax for Leather, ktorý je na to od výrobcu určený mi prišiel poštou až týždeň po hrebeňovke. 

Celý článok...
 

Recenzia Salewa Crow GTX

Piatok, 29. jún 2018

Najlepšia investícia do topánok značky Salewa Crow GTX!!!  Značke Salewa som už verná niekoľko rokov a odporučila by som ju každému, pretože ma nikdy nesklamala. Dámy, ak hľadáte skvelú ponuku topánok, určite by som odporučila tieto topánky. Konkrétne tieto topánky ma už sprevádzajú vyše roka na každej turistike. Vlastnosti topánok sú aj po roku stále rovnaké. Kvitujem najmä šnurovanie, ktoré mi dáva pocit lepšieho istenia a bezpečia celej nohy, nakoľko mám problémy s členkami. Podrážka má vysokú ochranu pred ostrými skalami, takže aj náročnejší terén nepredstavuje žiadnu prekážku. Kožená vrchná časť topánky ju chráni pred oderom, takže aj pri zakopnutí povrch topánky ostáva nepoškodený, čo môžem potvrdiť aj z vlastnej skúsenosti. Ku silným stránkam zaraďujem aj to, že sú neuveriteľne ľahučké a prispôsobia sa nohe. Sú predovšetkým priedušné a noha sa nepotí aj pri dlhšej turistike. Turistiku som v nich realizovala vo všetkých ročných obdobiach a môžem potvrdiť, že podrážka topánok je dostatočne protišmyková. Zatiaľ som nemala tú možnosť sa zblížiť so zemou. 

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva Boulder X Red

Pondelok, 25. jún 2018

Nízku turistickú obuv som vyberal dlhšie. Hľadal som niečo špecifické. Po dlhšom hľadaní na internete sa mi najviac pozdávali práve tieto La Sportiva Boulder X Red. Topánky na turistiku sa vždy kupujú ťažko a vždy je to pre mňa taká lotéria. Aj po dôkladnom skúšaní na predajni niekedy nesadnú a po pár kilometroch v kopcoch začnú tlačiť. Toto našťastie ten prípad nebol, sadli super. Aj po dlhšej túre netlačili a nemal som ani „vychodené nohy" po celodennej túre. Medzi najhlavnejšie výhody by som zaradil to, že aj napriek tomu že sú pevné, sú veľmi ľahké. Tak isto sú veľmi odolné a vydržia naozaj veľa. Dal som im poriadne zabrať a všetko zatiaľ OK. Medzi najväčšiu výhodu a zároveň nevýhodu by som zaradil podrážku. Podrážka na skalách držala až neuveriteľne dobre, tak isto aj na mokrej skale. Nevýhoda sa ukázala až po čase, tým že podrážka tak dobre držala, bolo zrejme mäkšou zmesou gumy a tá sa dosť rýchlo opotrebovala. Po 1 a pol sezóne už tak nedržali a nemal som v nich istotu. Na tráve to už bolo o život. Tam boli nepoužiteľné. Ak by som to mal zhrnúť tak rok a pol super boty, potom sa podrážka opotrebovala. 

Celý článok...
 

Recenzia na Lezečky Ocún Pearl LU

Pondelok, 25. jún 2018

Doposiaľ som liezol v lezečkách Ocún, ktoré mi sedeli, tak preto som sa rozhodol zakúpiť si lezečky práve tejto značky. Po dlhom hľadaní informácii na internete a čítaní rôznych recenzii som sa rozhodol pre Lezečky Ocún Pearl LU. Mne ako začiatočníkovi veľmi sadli. Majú mierne prehnutie, ale nie sú až veľmi „agresívne", ako niektoré typy lezečiek. Určite sa nemusíte obávať žeby na skale nepodržali. Liezol som v nich zatiaľ iba na skalách (na umelej stene som ich ešte netestoval) a musím povedať, že aj pri veľmi malých jamkách a škárach som cítil v nich pevnú nohu a veril som im. Používam ich klasicky na boso, ale občas som liezol aj v ponožkách a noha sa nešmýkala a pevne v lezečke držala. Určite ak začínate liezť, alebo iba hľadáte novélezečky, tak odporúčam tieto Lezečky Ocún Pearl LU, ktoré vám určite sadnú a budete s nimi na skalách, ale určite aj na umelej stene veľmi spokojní. Zvlášť vyzdvihujem obchod AdamSport, pretože ochotný personál mi poradil, či už pri komunikácii mailom alebo osobne na predajni, kde som bol lezečky vyskúšať. Prvýkrát som sa nevedel rozhodnúť, či mi vyhovuje veľkosť 8,5, a preto som chcel vyskúšať aj veľkosť 8, ktorú aktuálne nemali skladom; ale do dvoch dní už ich mali na predajni a ja som si mohol obe veľkosti vyskúšať a nakoniec som sa rozhodol pre veľkosť 8. Ďakujem AdamSport.

 

Celý článok...
 

Recenzia na topánky Salewa MS Wildfire Pro

Štvrtok, 21. jún 2018

Salewa MS Wildfire Pro- Výbornè lezecké topánky od overenej značky s klasickým lezeckým šnurovaním, ktoré už som mal overené z predchádzajúceho modelu. Podrážka nesklamala, perfektne drží. Skvelé boty na tatranské nástupy a ľahšie lezecké cesty, kde netreba lezky. Pre mňa výborná vychytávka v podobe originálneho jazyku, s ktorým sa super obúvajú a pohodlne nosia. Trošku chýba gtx na rannú rosu, ale zas cez deň oceňujem trošku priedušnosti. Čo sa mi páči na niektorých modeloch Salewa, je vnútorná vložka, ktorá sa skladá z troch častí, ktoré sa dajú nakombinovať podla potreby nohy a tým sa výborne prispôsobia. Mne robia otlaky na malíčku po celodennom nosení, ale to je asi typom nohy. Špička je naozaj úzka skrz "lezeckosť" modelu, takže širšia noha trošku potrpí. Farby držia aj po niekoľkych umytiach a sú stále výrazné.  Fixovanie päty v podobe 3F systému som poznal už z predchádzajúceho modelu a vedel som, že na jeho oporu a zároveň ohybnosť pri lezení aj chôdzy sa môžem spolahnúť. Pri tomto modele je písaná  technológia cleansprot NXT, ktorá v spojení s merino ponožkami u mňa funguje dokonale a vyzutie po celodennej túre nie je hrozbou pre okolie :). Topánky sú určite vhodné aj na turistuku, kedže aj pri tejto aktivite je nutnosťou dobrý grip k podkladu. 

Celý článok...
 

Recenzia topánky GARMONT Pinnacle GTX X-Lite

Štvrtok, 14. jún 2018

Chcem odporučiť celokožené topánky GARMONT Pinnacle GTX X-Lite, ktoré sú vhodné nie len na horolezecké výstupy, ale aj na celoročnú vysokohorskú turistiku. Majú veľmi pevnú a stabilnú podrážku Vibram, ktorá zaisťuje pohodlie a priľnavosť ku každému povrchu. Navyše s gumovým lemom po obvode zaisťujú väčšiu ochranu proti oderu a okopu. Očeňujem na nich možnosť pripnutia polo-automatických mačiek. 

Celý článok...
 

Recenzia topánky Asolo Salyan GV

Pondelok, 11. jún 2018

Topánky Asolo Salyan GV som si kupil cez Eshop, keď bola akcia piatok 13teho za takú cenu som neváhal ani minútu 94 eur som myslím platil aj s poštovným. Vo svojom voľnom čase robím horského nosiča na Štefánikovú chatu, takže potrebujem kvalitné a spoľahlivé topánky, na ktoré sa môžem spoľahnúť že ma podržia. A tieto topánky splnili moje očakávania majú celkom  dobrú trakciu aj na mokrej žulovej skale, čo bolo aj napísané v popise topánky, Zo začiatku boli dosť tvrdé nedalo sa v nich poriadne ani chodiť ale som ich rozchodil a sú fakt pohodlné netlačia a nie sú ani veľmi tvrdé, podrážku by som hodnotil ako polotvrdú. Samozrejme sú aj nepremokavé no už som ich musel impregnovať keďže si chcem byť ístý :). Vydržali asi tak cca 15 minút protitečúcej vode pokiaľ sa mi už netieklo ponad členky, kedže bola dosť silná búrka. Som s nimi veľmi spokojný na zimu budem dopľňať výstroj na zimu takže určite budem voliť túto značku topánok.

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva TX4 Red

Pondelok, 11. jún 2018

Nízke turistické topánky od La Sportivy som kúpil po predchádzajúcej výbornej skúsenosti s podobným, no starším modelom La Sportiva Boulder X. Na staršom modely som mal výhrady len k relatívne úzkej podrážke v strede chodidla ak k jazyku ktorý nie je po bokoch prišitý k zvršku topánky. La Sportiva TX4 tieto výhrady odstránila preto som s ich kúpou neváhal. Dobre som spravil. Topánky sú ľahučké a stabilné vo vlhkom i suchom teréne. Širšia podrážka zaručuje väčšiu stabilitu a menšiu náchylnosť k „vyčaptaniu“. Kto má ale užšiu nohu mal by si topánky predom dostatočne preskúšať. Širšia podrážka môže spôsobiť i pri maximálnom stiahnutí nežiadanú vôľu v prednej, lezeckej časti topánky (prsty, 1/3 chodidla). Ak topánky nechcete využívať na ľahké lezenie, potom nie je o čom. Na turistiku sú ako stvorené. Gumený pás po celom obvode topánky je spoľahlivým ochrancom pri prechode blatom, vodou alebo orosenou trávou.

Hlavné výhody: ľahké; výborné tlmenie nárazov;  gumený bočný pás; odolné voči vode; pohodlné; širšia podrážka; stabilné v mokrom i suchom teréne.

 

Celý článok...
 

Recenzia Scarpa Kailash GTX

Streda, 30. máj 2018

Turistické topánky Scarpa Kailash GTX W som si kúpila zhruba pred rokom. Po prvom odskúšaní, vďaka môjmu nerozvážnemu konaniu, ležali dlho v krabici. Dala som si ich hneď prvýkrát na celodennú turistiku a otlaky sa dostavili už po hodinke stúpania. Napriek tomu, som s nimi (po rozchodení) nadmieru spokojná, pekne sedia na nohe a za ich veľké plus považujem to, že v zime mi v nich naozaj nie je zima.

Majú GoreTex membránu, takže ani po niekoľko hodinovom brodení v snehu nepremokli. Nosím ich prevažne v zime, keďže sú vysoké, návleky proti snehu sa dajú šikovne uchytiť, mačky som mala len "gumové", čiže tie tiež bez problémov. Nesklamali ani na náročnejšej VHT v Nórsku, kedy som ich mala obuté doslova celý deň, noha v nich dostatočne dýcha a po dobrom rozchodení sa neobjavia ani otlaky.

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Friction GTX

Pondelok, 28. máj 2018

Obuv Millet  splna to co som ocakaval, nemaju az tak tvrdu podrazku ako niektore garmonty. Su nepremokave vdaka gtx membrane pouzivam ich vsade kam idem do hor cez letne mesiace, perfektne drzia na skale aj hline, objednaval som 43ky na dlzku boli super len ma tlacili na boku odporucam o pol cisla vacsie, sice su trocha vacsie ale netlacia a su pohodlne.

Mam nohu c 43,na margo obchodu bezproblemova vymena za vacsie císlo,komunikacia cez email a vsetko hodnotím na jednotku.

Peter K. Prievidza

 

Recenzia La Sportiva Trango Guide Evo GTX

Pondelok, 28. máj 2018

Je to môj prvý a zrejme nie posledný model od tejto značky. Topánky La Sportiva už mám nejakú dobu a už si hodne prežili takže môžem vrelo odporučiť. Mne sadli na nohu úplne parádne. Používal som ich už v každom počasí a väčšinou len po horských chodníkoch no v meste sú tiež pohodlné :D Noha v nich je pevná vďaka šnurovaniu od špičky.

Majú podrážku Vibram a na špičke climbing zónu čo oceňujem. Vodeodolnosť mi veľmi vyhovuje pretože v nich podnikám väčšinou turistiku v zimnom období. Ďaľšia vec čo sa mi páči je snehový návlek vo vrchnej časti. Vzhľadom na to koľko toho už pochodili a v akom stave sú tak som nadmieru spokojný.

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX - shark/taupe IV.

Streda, 23. máj 2018

Keďže moj prvý model topánok Garmont Dragontail doslúžil po 5 rokoch, obhliadal som sa po nových. Stavil som na overený model topánok Garmont. Po prvých štyroch túrach sa v nich cítim rovnako dobre ako s predchádzajúcim modelom a som presvedčený, že som urobil dobre. Je to výborný spoločník na VHT a ferraty vďaka tvrdšej podrážke.

Membrána Gore-Tex ochráni topánku v daždi, v rozbahnenom jarku, čiže noha ostane suchá. Vyhovuje mi štýl šnurovania týchto topánok, nakoľko nohu držia pevne od špičky až po členok. Dezén podrážok je stavaný na VHT turistiku a ferraty a vďaka hrubšej podrážke nederie sa tak veľmi ako pri ostatných modeloch.

 

Celý článok...
 

Recenzia Asolo Salyan GTX

Streda, 23. máj 2018

Topánky som si kúpil pred viac ako rokom. Samozrejme z Adam Sportu.  "ASOLOVALI" okamžite od kúpy, Nizke Tatry, Veľkú Fatru, Malú Fatru atd. Ale hlavne ich používam každý deň, ako normálnu mestskú obuv. Keďže mi naši páni policajti zobrali vodičské oprávnenie, tak musim buď na pešo, alebo na bicykli. Musim uznať, že veľmi pekne slúžia aj na bicykli, samozrejme MTB.

Používal som ich cca. 330 dni v roku, min. Či pršalo snežilo atď. proste vkuse. A to som známy ako ničiteľ veci, a to hlavne topánok. Vraj mam kyselinu v nohach :) Samozrejme, že mam topánky práve obuté. Takže držia stále. V iných topánkach sa necítim tak "bezpečne". 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX III.

Utorok, 22. máj 2018

Topánky od známeho výrobcu Garmont, nad kúpou som dlho váhal ale nakoniec sa ukázalo že som spravil dobre, pamätám na prvý prechod hrebeňa v nich, myslel som si že ich potom hodím do kriakov :D ale to bol len nezvyk na takú topánku :)

Zvykol som si rýchlo teraz by som ich už nevymenil, sú pevne, dobre držia nohu, sú odolné nepremokavé a priedušné, ja som ich kúpil preto lebo sú celoročné, čiže využitie je veľmi široké od turistiky až po ľadovcové lezenie, kedže sa dajú pripnúť poloautomatické mačky. Môžem ich odporučiť :)

 

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva TX4

Streda, 27. september 2017

Topanky La sportiva TX4 som si kupil na feraty. Strasne sa mi pacila farba a typ topanok, ked som si objednal cez e-shop mal som obavy, ze ma budu tlacit, ale ked som si ich vyskusal presne my sadli na nohy. 

Ten pocit priatelia ako keby som ich mal v perinke. Na prvej ferratke kamarat s outdoorky Petko Kračmer len tolko vravel hmmm dobre. Od tej doby som pochodil par ferrat na skalach, perfektne drzia, nohy v tom nesmrdia a vecer ani nebolia.

Na buduce si tiez kupim La Sportivy proste tato znacka ma nesklamala. Vrelo vam ich odporucam.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragotail MNT GTX III.

Streda, 7. jún 2017

Ide o veľmi vynikajúcu polovičnú turistickú obuv s vysokou kvalitou spracovania. Veľmi ma prekvapila široká paleta farebných kombinácii. Mohol by som ich len odporučit po takmer 3 sezónach pouzitych výlučne vo vysokohorskom prostredí. Vyznacuju sa vysokou priedušnosťou a dlhou životnosťou.

Na pocit cítiť veľmi dobrú priľnavosť podrážky ku skale,čo sa prejaví hlavne vo Vysokých Tatrach na žule. Topánka má velmi dobrú stabilitu. Ku špičke sa zužuje a šnúrky dobre držia aj zvyšok nohy. Topánky maju paradny dezen, dobre drzia aj na trave aj v prachu aj na skale. O nepremokavosť sa stará membrána Gore-Tex spolu so zvrškom 1,8 mm vodeodpudivým semišom spolu s textilom.

Z tohto vsetkeho tvori topanku Garmont Dragontail MNT GTX jedinecnú a vhodnú na prechádzky, ale aj náročnú vht turistiku ci aj via feraty.

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX II.

Streda, 24. máj 2017

S Garmontom som doposial nemal skúsensti. Ale tento model ma celkom zaujal aj recenzie boli dobré tak som skúsil.

Mám ich cca. mesiac a zatial som spokojný. Pešli so mnou 60 km jeden výkend potom pár vystupov v tatrách aj v nepriznvích podmienkach a zlom počasí. 

Zatial som spokojný nepremokaju, podrážka drží, chodi sa skvelo.

Určite by som ich odporúčil každému kto chce spolahlivú obuv na turistiku.

Radovan S. Prakovce

 

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva Boulder X

Streda, 24. máj 2017

V prvom rade som veľmi spokojný s obsluhou obchodu, aj keď najprv sme sa nemohli skontaktovať, neskôr som sa dovolal, pani mi topánky podržala, takže som len prišiel do obchodu, vyskúšal som ich a hneď som ich aj bral.

Topánka vypadá na prvý pohľad ľahko, gumený oblemok pôsobí moderne a je veľmi dobrý pri pohybe v mokrom teréne. Zo začiatku som mal problém s obúvaním, zdalo sa mi, že topánka sa mi ide na päte vyzuť. Tento dojem ale postupne zmizol, asi si noha lepšie sadla...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Friction II.

Štvrtok, 11. máj 2017

Zakúpené topánky splnili všetky moje očakávania. Rozhodoval som sa medzi nimi a Garmontami, napokon zvíťazili tieto topánky.

Rozhodol konzervatívny výzor topánok, v mojom veku by pestrofarebné Garmonty vyzerali čudne. Prežili so mnou bez problémov celú zimu a častú turistiku v Tatrách. Podrážka sa nejaví taka tvrdá ako vibram, preferujem šnurovanie až k špičke.

Dúfam, že toto všetko niekomu pomôže pri rozhodovaní a výbere nových hikingových topánok.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Nazcat GTX

Štvrtok, 11. máj 2017

Prednedávnom som si u Vás zakúpil turistickú obuv značky Hanwag Nazcat GTX. Pôvodne som mal v úmysle úplne inú značku, avšak nakoniec som sa rozhodol aj po odbornom poradení pre značku Hanwag.

Mal som možnosť ich vyskúšať na vysokohorskej turistike a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ide o vynikajúcu a pohodlnú turistickú obuv...

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT II.

Štvrtok, 11. máj 2017

Posielam Vám recenziu na nízku turistickú obuv Garmont Dragontail ktoré som si zakúpil u vás v e-shope.

Niekoľko krát som ich uz v kopcoch využil a nedám dopustiť na značku Garmont ktorú na základe mojich skúsenosti považujem za kvalitatívnu špičku v tejto kategórii.

Určite si nieco u vás v krátkej dobe vyberiem od Garmontu.

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Planika Mangart AVS

Streda, 3. máj 2017

V januári som si cestou z tatier zakúpil topánky Planika, s ktorými som zatiaľ spokojný, nakoľko som v nich už prešiel pár desiatok kilometrov, nosim ich na viacdnove pobyty a pohyb v lese a nemôžem povedať zatiaľ nič negatívne, aj keď som sa spočiatku bal, nakoľko som používal iné znacky.

Bol som vo vašom obchode po prvý krát a páčil sa mi vas výber na predajni, tak som si pozrel aj e-shop a tiež spokojnosť, keď budem mať cestu, určite sa zastavím, prajem pekný deň.

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX

Štvrtok, 6. apríl 2017

Produkt som kúpil po predchádzajúcej dobrej skúsenosti z nízkou turistickou obuvou Garmont. Tvar "kopyta" sa u nich roky nemení a mne výborne sedí. 

Nie je dôvod hľadať nejaké menej vnútorne tvarované a ešte aj drahšie turistické topánky.

Topánky sú u mňa veľmi obľúbené. Nosím ich trojsezónne na turistiku a celoročne na bežné nosenie po meste (hlavne v prípade zlého počasia).

U iných modelov mi vadilo, že nízke topánky mali podrážku s nízkym vzorom. Tá sa rýchlo zodrala a potom sa v nich v ťažšom teréne šmýkalo...

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Alaska GTX II.

Utorok, 25. apríl 2017

Veľmi dlho som uvažoval že si kúpim a vyskúšam Obuv značky Hanwag, keď že som o tejto obuvi počul samé chvály a ešte ich majú aj moji kamaráti tak som sa rozhodol pre Hanwag Alaska GTX.

Naozaj výborná voľba, sadli doslova ako uliate.

Naozaj sú ako o nich hovoria, Top 1 medzi obuvou.

Dakujem celému tímu Adamsport za skvelé topánočky. Horám zdar...

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Nazcat GTX

Utorok, 25. apríl 2017

Pred rokom som si kupil v Adam Sporte Rbk Hanwagy Nazcat - nie su to moje prve Hanwagy - predrym som mal  Hanwag Alaska. Vlani som moje nove Nazcaty otestoval bez rozchodenia vo Vysokych Tatrach na prechadzke na Kôprovskom štite - žiaden problem - nohy v poriadku.

Počas leta ma sprevadzali na potulkach na Kubinskej Holi na hubach a čučoriedkach. Boli to podmienky aj náročnejšie nakoľko mám rád prírodu nie len za slnka ale aj za dažďa. Prechadzal som potoky, vymole skaly .... No a čo nohy? Hanwagy obstáli. Nohy v suchu a v terene - stabilny členok. Služia paradne.

Jediné čo by sa asi dalo vytknúť je to že na ľade a zladovatelom snehu sa šmýkajú  ale predsa nie su určené na zimu tak to beriem s rezervou...

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT GTX

Pondelok, 24. apríl 2017

Posielam Vám recenziu za účelom zapojiť sa do súťaže a poradenie iným zákazníkom. Jedná sa o tento Produkt: Garmont Dragontail GTX Black/Orange
Milí zákazníci Adamsportu, k týmto topánkam môžem povedať toto: Najlepšie topánky na svete !!!
Takto som okomentoval tieto super topánky od značky Garmont modelu Dragontail GTX po Ferrate v Lienzských Dolomitoch. 

Podrážka je prilnavá ku ferratovým stupačkám, čo zabezpečuje super stabilitu, topánke tiež nevadilo  ani keď som spadol do potoka – nepremokla, pri dlhých túrach za horúceho počasia sa mi noha nepotí vďaka membráne, všetky tieto veci dodávajú túre  4. rozmer...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX II.

Utorok, 18. apríl 2017

Ide o veľmi tvrdú a pevnú obuv urcenu na celoročné nosenie predovsetkym na VHT, zimné mixove lezenie.

Odporucam ich na ľadovec aj na ferraty a sem tam ich využijem pri lezení ladu v slovenskom raji :) . 

Jediné čo ma mrzí že nemajú upinanie a automaty ale iba na poloautomaticke macky. Škoda, boli by z nich už úplne dokonale topánky. 

Vo svojej maximálnej kvalite od talianskej značky Garmont.

Topanky su dokonale a sedia ako uliate na nohe. 

Som maximalne spokojny po 3 rokoch pouzivania...

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX

Utorok, 18. apríl 2017

Tieto turistické topánky som si kúpil na jeseň 2017 takže za sebou ešte nemajú poriadnu letnú sezónu. Na jeseň a v zime som ich však bol otestovat na niekoľkých túrach. Dobrá správa je že topánky sú zvnútra dobre vystlané takže ma nohy neoziabali ani v snehových podmienkach.

Topánky sú dosť mohutné takže nohu dobre držia. Stabilnú nohu držia aj s nasadenými poloautomatickými mačkami. (V lete by podľa mňa tiež nemal byť problém ak dáte kvalitné ponožky.)

Podrážka je tvrdšia ako na "bežnej turistickej obuvi" a  zatiaľ obstála ako na mäkšom teréne aj na skalách - na špičke aj na päte je oblasť podrážky na ktorú sa dá spoľahnúť aj na menších skalných stupoch alebo pri "medium ferrate" :)

 

Celý článok...
 

Recenzia Ocún Ozone Plus

Piatok, 7. apríl 2017

Keďže mám širšiu nohu, s nájdením vhodnej lezečky mám vždy problém. Tento krát ho vyriešila širšia verzia lezečky Ocún Ozone - Plus.

Šírkou mi dokonale sedia a s ich kvalitnou podrážkou mám istotu pri lození na trenie a nesklamú ani pri malých stupoch. 

Vďaka súchému zipsu, je ich obúvanie a vyzúvanie otázka pár sekúnd...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT

Piatok, 7. apríl 2017

Posielam Vám recenziu za účelom súťaže o vašu šatku a za účelom poradiť ostatným zákazníkom pri výbere vášho obchodu na produkt u vás zakúpený: Garmont Dragontail LT Cobalto/Ciment 

Tieto topánky už som mal dávno vyhliadnuté, vedel som že Garmont je super pomer kvality a ceny. Pri výbere mi bol veľmi pomocný a ochotný personál Adamsportu.

Na týchto topánkach si hlavne cením pevnosť podrážky, atraktívny dizajn, masívny zvršok. Topánky som pôvodne kupoval na nadchádzajúcu dovolenku na Island, kde bolo jasné že budem potrebovať silnú, kvalitnú, teplú a hlavne nepremokajúcu obuv do neutíchajúcich dažďov...

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Alaska GTX

Piatok, 7. apríl 2017

Celkový dojem s topánky bol a je z mojej strany veľmi, veľmi pozitívny, používam ich ako v lete tak i v zime...

Aj v lese aj pri horských prechodoch a určite majú moje skvelé odporúčanie.

Jediná vec, na ktorú by som chcel upozorniť, že v zime som tieto trekáče využil do maximálnej teploty mínus 14 stupňov.

Tieto turistické topánky sa vyznačujú predovšetkým nízkou váhou pri zaručení dostatočnej priedušnosti.

Moderne vyzerajúci dizajn "gripu" nesklamal ani na vlhkých kameňoch, kde topánka naozaj skvelo priliehala a nepustila....

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva Boulder X Womens

Štvrtok, 6. apríl 2017

Potrebovala som vhodnú obuv na Via ferraty v čo najskoršom termíne a keďže som tento model nedostala kúpiť u nás riskla som to u Vás.

Dodacia lehota ma veľmi potešila pretože som topánky dostala za dva dni, komunikácia bola jednoduchá a webovú stránku máte prehľadnú.

Ak budem nabudúce niečo potrebovať určite to najprv pozriem na vašom webe.

Celý článok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia