Recenzie na športovú a turistickú obuv

 
 
 
 
ÚVOD > BLOG > Recenzie na obuv
 
ZÍSKAJ DARČEK ZDARMA

 
 

Recenzia topánky GARMONT Pinnacle GTX X-Lite

Štvrtok, 14. jún 2018

Chcem odporučiť celokožené topánky GARMONT Pinnacle GTX X-Lite, ktoré sú vhodné nie len na horolezecké výstupy, ale aj na celoročnú vysokohorskú turistiku. Majú veľmi pevnú a stabilnú podrážku Vibram, ktorá zaisťuje pohodlie a priľnavosť ku každému povrchu. Navyše s gumovým lemom po obvode zaisťujú väčšiu ochranu proti oderu a okopu. Očeňujem na nich možnosť pripnutia polo-automatických mačiek. 

Celý článok...
 

Recenzia topánky Asolo Salyan GV

Pondelok, 11. jún 2018

Topánky Asolo Salyan GV som si kupil cez Eshop, keď bola akcia piatok 13teho za takú cenu som neváhal ani minútu 94 eur som myslím platil aj s poštovným. Vo svojom voľnom čase robím horského nosiča na Štefánikovú chatu, takže potrebujem kvalitné a spoľahlivé topánky, na ktoré sa môžem spoľahnúť že ma podržia. A tieto topánky splnili moje očakávania majú celkom  dobrú trakciu aj na mokrej žulovej skale, čo bolo aj napísané v popise topánky, Zo začiatku boli dosť tvrdé nedalo sa v nich poriadne ani chodiť ale som ich rozchodil a sú fakt pohodlné netlačia a nie sú ani veľmi tvrdé, podrážku by som hodnotil ako polotvrdú. Samozrejme sú aj nepremokavé no už som ich musel impregnovať keďže si chcem byť ístý :). Vydržali asi tak cca 15 minút protitečúcej vode pokiaľ sa mi už netieklo ponad členky, kedže bola dosť silná búrka. Som s nimi veľmi spokojný na zimu budem dopľňať výstroj na zimu takže určite budem voliť túto značku topánok.

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva TX4 Red

Pondelok, 11. jún 2018

Nízke turistické topánky od La Sportivy som kúpil po predchádzajúcej výbornej skúsenosti s podobným, no starším modelom La Sportiva Boulder X. Na staršom modely som mal výhrady len k relatívne úzkej podrážke v strede chodidla ak k jazyku ktorý nie je po bokoch prišitý k zvršku topánky. La Sportiva TX4 tieto výhrady odstránila preto som s ich kúpou neváhal. Dobre som spravil. Topánky sú ľahučké a stabilné vo vlhkom i suchom teréne. Širšia podrážka zaručuje väčšiu stabilitu a menšiu náchylnosť k „vyčaptaniu“. Kto má ale užšiu nohu mal by si topánky predom dostatočne preskúšať. Širšia podrážka môže spôsobiť i pri maximálnom stiahnutí nežiadanú vôľu v prednej, lezeckej časti topánky (prsty, 1/3 chodidla). Ak topánky nechcete využívať na ľahké lezenie, potom nie je o čom. Na turistiku sú ako stvorené. Gumený pás po celom obvode topánky je spoľahlivým ochrancom pri prechode blatom, vodou alebo orosenou trávou.

Hlavné výhody: ľahké; výborné tlmenie nárazov;  gumený bočný pás; odolné voči vode; pohodlné; širšia podrážka; stabilné v mokrom i suchom teréne.

 

Celý článok...
 

Recenzia Scarpa Kailash GTX

Streda, 30. máj 2018

Turistické topánky Scarpa Kailash GTX W som si kúpila zhruba pred rokom. Po prvom odskúšaní, vďaka môjmu nerozvážnemu konaniu, ležali dlho v krabici. Dala som si ich hneď prvýkrát na celodennú turistiku a otlaky sa dostavili už po hodinke stúpania. Napriek tomu, som s nimi (po rozchodení) nadmieru spokojná, pekne sedia na nohe a za ich veľké plus považujem to, že v zime mi v nich naozaj nie je zima.

Majú GoreTex membránu, takže ani po niekoľko hodinovom brodení v snehu nepremokli. Nosím ich prevažne v zime, keďže sú vysoké, návleky proti snehu sa dajú šikovne uchytiť, mačky som mala len "gumové", čiže tie tiež bez problémov. Nesklamali ani na náročnejšej VHT v Nórsku, kedy som ich mala obuté doslova celý deň, noha v nich dostatočne dýcha a po dobrom rozchodení sa neobjavia ani otlaky.

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Friction GTX

Pondelok, 28. máj 2018

Obuv Millet  splna to co som ocakaval, nemaju az tak tvrdu podrazku ako niektore garmonty. Su nepremokave vdaka gtx membrane pouzivam ich vsade kam idem do hor cez letne mesiace, perfektne drzia na skale aj hline, objednaval som 43ky na dlzku boli super len ma tlacili na boku odporucam o pol cisla vacsie, sice su trocha vacsie ale netlacia a su pohodlne.

Mam nohu c 43,na margo obchodu bezproblemova vymena za vacsie císlo,komunikacia cez email a vsetko hodnotím na jednotku.

Peter K. Prievidza

 

Recenzia La Sportiva Trango Guide Evo GTX

Pondelok, 28. máj 2018

Je to môj prvý a zrejme nie posledný model od tejto značky. Topánky La Sportiva už mám nejakú dobu a už si hodne prežili takže môžem vrelo odporučiť. Mne sadli na nohu úplne parádne. Používal som ich už v každom počasí a väčšinou len po horských chodníkoch no v meste sú tiež pohodlné :D Noha v nich je pevná vďaka šnurovaniu od špičky.

Majú podrážku Vibram a na špičke climbing zónu čo oceňujem. Vodeodolnosť mi veľmi vyhovuje pretože v nich podnikám väčšinou turistiku v zimnom období. Ďaľšia vec čo sa mi páči je snehový návlek vo vrchnej časti. Vzhľadom na to koľko toho už pochodili a v akom stave sú tak som nadmieru spokojný.

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX - shark/taupe IV.

Streda, 23. máj 2018

Keďže moj prvý model topánok Garmont Dragontail doslúžil po 5 rokoch, obhliadal som sa po nových. Stavil som na overený model topánok Garmont. Po prvých štyroch túrach sa v nich cítim rovnako dobre ako s predchádzajúcim modelom a som presvedčený, že som urobil dobre. Je to výborný spoločník na VHT a ferraty vďaka tvrdšej podrážke.

Membrána Gore-Tex ochráni topánku v daždi, v rozbahnenom jarku, čiže noha ostane suchá. Vyhovuje mi štýl šnurovania týchto topánok, nakoľko nohu držia pevne od špičky až po členok. Dezén podrážok je stavaný na VHT turistiku a ferraty a vďaka hrubšej podrážke nederie sa tak veľmi ako pri ostatných modeloch.

 

Celý článok...
 

Recenzia Asolo Salyan GTX

Streda, 23. máj 2018

Topánky som si kúpil pred viac ako rokom. Samozrejme z Adam Sportu.  "ASOLOVALI" okamžite od kúpy, Nizke Tatry, Veľkú Fatru, Malú Fatru atd. Ale hlavne ich používam každý deň, ako normálnu mestskú obuv. Keďže mi naši páni policajti zobrali vodičské oprávnenie, tak musim buď na pešo, alebo na bicykli. Musim uznať, že veľmi pekne slúžia aj na bicykli, samozrejme MTB.

Používal som ich cca. 330 dni v roku, min. Či pršalo snežilo atď. proste vkuse. A to som známy ako ničiteľ veci, a to hlavne topánok. Vraj mam kyselinu v nohach :) Samozrejme, že mam topánky práve obuté. Takže držia stále. V iných topánkach sa necítim tak "bezpečne". 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX III.

Utorok, 22. máj 2018

Topánky od známeho výrobcu Garmont, nad kúpou som dlho váhal ale nakoniec sa ukázalo že som spravil dobre, pamätám na prvý prechod hrebeňa v nich, myslel som si že ich potom hodím do kriakov :D ale to bol len nezvyk na takú topánku :)

Zvykol som si rýchlo teraz by som ich už nevymenil, sú pevne, dobre držia nohu, sú odolné nepremokavé a priedušné, ja som ich kúpil preto lebo sú celoročné, čiže využitie je veľmi široké od turistiky až po ľadovcové lezenie, kedže sa dajú pripnúť poloautomatické mačky. Môžem ich odporučiť :)

 

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva TX4

Streda, 27. september 2017

Topanky La sportiva TX4 som si kupil na feraty. Strasne sa mi pacila farba a typ topanok, ked som si objednal cez e-shop mal som obavy, ze ma budu tlacit, ale ked som si ich vyskusal presne my sadli na nohy. 

Ten pocit priatelia ako keby som ich mal v perinke. Na prvej ferratke kamarat s outdoorky Petko Kračmer len tolko vravel hmmm dobre. Od tej doby som pochodil par ferrat na skalach, perfektne drzia, nohy v tom nesmrdia a vecer ani nebolia.

Na buduce si tiez kupim La Sportivy proste tato znacka ma nesklamala. Vrelo vam ich odporucam.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragotail MNT GTX III.

Streda, 7. jún 2017

Ide o veľmi vynikajúcu polovičnú turistickú obuv s vysokou kvalitou spracovania. Veľmi ma prekvapila široká paleta farebných kombinácii. Mohol by som ich len odporučit po takmer 3 sezónach pouzitych výlučne vo vysokohorskom prostredí. Vyznacuju sa vysokou priedušnosťou a dlhou životnosťou.

Na pocit cítiť veľmi dobrú priľnavosť podrážky ku skale,čo sa prejaví hlavne vo Vysokých Tatrach na žule. Topánka má velmi dobrú stabilitu. Ku špičke sa zužuje a šnúrky dobre držia aj zvyšok nohy. Topánky maju paradny dezen, dobre drzia aj na trave aj v prachu aj na skale. O nepremokavosť sa stará membrána Gore-Tex spolu so zvrškom 1,8 mm vodeodpudivým semišom spolu s textilom.

Z tohto vsetkeho tvori topanku Garmont Dragontail MNT GTX jedinecnú a vhodnú na prechádzky, ale aj náročnú vht turistiku ci aj via feraty.

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX II.

Streda, 24. máj 2017

S Garmontom som doposial nemal skúsensti. Ale tento model ma celkom zaujal aj recenzie boli dobré tak som skúsil.

Mám ich cca. mesiac a zatial som spokojný. Pešli so mnou 60 km jeden výkend potom pár vystupov v tatrách aj v nepriznvích podmienkach a zlom počasí. 

Zatial som spokojný nepremokaju, podrážka drží, chodi sa skvelo.

Určite by som ich odporúčil každému kto chce spolahlivú obuv na turistiku.

Radovan S. Prakovce

 

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva Boulder X

Streda, 24. máj 2017

V prvom rade som veľmi spokojný s obsluhou obchodu, aj keď najprv sme sa nemohli skontaktovať, neskôr som sa dovolal, pani mi topánky podržala, takže som len prišiel do obchodu, vyskúšal som ich a hneď som ich aj bral.

Topánka vypadá na prvý pohľad ľahko, gumený oblemok pôsobí moderne a je veľmi dobrý pri pohybe v mokrom teréne. Zo začiatku som mal problém s obúvaním, zdalo sa mi, že topánka sa mi ide na päte vyzuť. Tento dojem ale postupne zmizol, asi si noha lepšie sadla...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Friction II.

Štvrtok, 11. máj 2017

Zakúpené topánky splnili všetky moje očakávania. Rozhodoval som sa medzi nimi a Garmontami, napokon zvíťazili tieto topánky.

Rozhodol konzervatívny výzor topánok, v mojom veku by pestrofarebné Garmonty vyzerali čudne. Prežili so mnou bez problémov celú zimu a častú turistiku v Tatrách. Podrážka sa nejaví taka tvrdá ako vibram, preferujem šnurovanie až k špičke.

Dúfam, že toto všetko niekomu pomôže pri rozhodovaní a výbere nových hikingových topánok.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Nazcat GTX

Štvrtok, 11. máj 2017

Prednedávnom som si u Vás zakúpil turistickú obuv značky Hanwag Nazcat GTX. Pôvodne som mal v úmysle úplne inú značku, avšak nakoniec som sa rozhodol aj po odbornom poradení pre značku Hanwag.

Mal som možnosť ich vyskúšať na vysokohorskej turistike a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ide o vynikajúcu a pohodlnú turistickú obuv...

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT II.

Štvrtok, 11. máj 2017

Posielam Vám recenziu na nízku turistickú obuv Garmont Dragontail ktoré som si zakúpil u vás v e-shope.

Niekoľko krát som ich uz v kopcoch využil a nedám dopustiť na značku Garmont ktorú na základe mojich skúsenosti považujem za kvalitatívnu špičku v tejto kategórii.

Určite si nieco u vás v krátkej dobe vyberiem od Garmontu.

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Planika Mangart AVS

Streda, 3. máj 2017

V januári som si cestou z tatier zakúpil topánky Planika, s ktorými som zatiaľ spokojný, nakoľko som v nich už prešiel pár desiatok kilometrov, nosim ich na viacdnove pobyty a pohyb v lese a nemôžem povedať zatiaľ nič negatívne, aj keď som sa spočiatku bal, nakoľko som používal iné znacky.

Bol som vo vašom obchode po prvý krát a páčil sa mi vas výber na predajni, tak som si pozrel aj e-shop a tiež spokojnosť, keď budem mať cestu, určite sa zastavím, prajem pekný deň.

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX

Štvrtok, 6. apríl 2017

Produkt som kúpil po predchádzajúcej dobrej skúsenosti z nízkou turistickou obuvou Garmont. Tvar "kopyta" sa u nich roky nemení a mne výborne sedí. 

Nie je dôvod hľadať nejaké menej vnútorne tvarované a ešte aj drahšie turistické topánky.

Topánky sú u mňa veľmi obľúbené. Nosím ich trojsezónne na turistiku a celoročne na bežné nosenie po meste (hlavne v prípade zlého počasia).

U iných modelov mi vadilo, že nízke topánky mali podrážku s nízkym vzorom. Tá sa rýchlo zodrala a potom sa v nich v ťažšom teréne šmýkalo...

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Alaska GTX II.

Utorok, 25. apríl 2017

Veľmi dlho som uvažoval že si kúpim a vyskúšam Obuv značky Hanwag, keď že som o tejto obuvi počul samé chvály a ešte ich majú aj moji kamaráti tak som sa rozhodol pre Hanwag Alaska GTX.

Naozaj výborná voľba, sadli doslova ako uliate.

Naozaj sú ako o nich hovoria, Top 1 medzi obuvou.

Dakujem celému tímu Adamsport za skvelé topánočky. Horám zdar...

 

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Nazcat GTX

Utorok, 25. apríl 2017

Pred rokom som si kupil v Adam Sporte Rbk Hanwagy Nazcat - nie su to moje prve Hanwagy - predrym som mal  Hanwag Alaska. Vlani som moje nove Nazcaty otestoval bez rozchodenia vo Vysokych Tatrach na prechadzke na Kôprovskom štite - žiaden problem - nohy v poriadku.

Počas leta ma sprevadzali na potulkach na Kubinskej Holi na hubach a čučoriedkach. Boli to podmienky aj náročnejšie nakoľko mám rád prírodu nie len za slnka ale aj za dažďa. Prechadzal som potoky, vymole skaly .... No a čo nohy? Hanwagy obstáli. Nohy v suchu a v terene - stabilny členok. Služia paradne.

Jediné čo by sa asi dalo vytknúť je to že na ľade a zladovatelom snehu sa šmýkajú  ale predsa nie su určené na zimu tak to beriem s rezervou...

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT GTX

Pondelok, 24. apríl 2017

Posielam Vám recenziu za účelom zapojiť sa do súťaže a poradenie iným zákazníkom. Jedná sa o tento Produkt: Garmont Dragontail GTX Black/Orange
Milí zákazníci Adamsportu, k týmto topánkam môžem povedať toto: Najlepšie topánky na svete !!!
Takto som okomentoval tieto super topánky od značky Garmont modelu Dragontail GTX po Ferrate v Lienzských Dolomitoch. 

Podrážka je prilnavá ku ferratovým stupačkám, čo zabezpečuje super stabilitu, topánke tiež nevadilo  ani keď som spadol do potoka – nepremokla, pri dlhých túrach za horúceho počasia sa mi noha nepotí vďaka membráne, všetky tieto veci dodávajú túre  4. rozmer...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX II.

Utorok, 18. apríl 2017

Ide o veľmi tvrdú a pevnú obuv urcenu na celoročné nosenie predovsetkym na VHT, zimné mixove lezenie.

Odporucam ich na ľadovec aj na ferraty a sem tam ich využijem pri lezení ladu v slovenskom raji :) . 

Jediné čo ma mrzí že nemajú upinanie a automaty ale iba na poloautomaticke macky. Škoda, boli by z nich už úplne dokonale topánky. 

Vo svojej maximálnej kvalite od talianskej značky Garmont.

Topanky su dokonale a sedia ako uliate na nohe. 

Som maximalne spokojny po 3 rokoch pouzivania...

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Pinnacle GTX

Utorok, 18. apríl 2017

Tieto turistické topánky som si kúpil na jeseň 2017 takže za sebou ešte nemajú poriadnu letnú sezónu. Na jeseň a v zime som ich však bol otestovat na niekoľkých túrach. Dobrá správa je že topánky sú zvnútra dobre vystlané takže ma nohy neoziabali ani v snehových podmienkach.

Topánky sú dosť mohutné takže nohu dobre držia. Stabilnú nohu držia aj s nasadenými poloautomatickými mačkami. (V lete by podľa mňa tiež nemal byť problém ak dáte kvalitné ponožky.)

Podrážka je tvrdšia ako na "bežnej turistickej obuvi" a  zatiaľ obstála ako na mäkšom teréne aj na skalách - na špičke aj na päte je oblasť podrážky na ktorú sa dá spoľahnúť aj na menších skalných stupoch alebo pri "medium ferrate" :)

 

Celý článok...
 

Recenzia Ocún Ozone Plus

Piatok, 7. apríl 2017

Keďže mám širšiu nohu, s nájdením vhodnej lezečky mám vždy problém. Tento krát ho vyriešila širšia verzia lezečky Ocún Ozone - Plus.

Šírkou mi dokonale sedia a s ich kvalitnou podrážkou mám istotu pri lození na trenie a nesklamú ani pri malých stupoch. 

Vďaka súchému zipsu, je ich obúvanie a vyzúvanie otázka pár sekúnd...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail LT

Piatok, 7. apríl 2017

Posielam Vám recenziu za účelom súťaže o vašu šatku a za účelom poradiť ostatným zákazníkom pri výbere vášho obchodu na produkt u vás zakúpený: Garmont Dragontail LT Cobalto/Ciment 

Tieto topánky už som mal dávno vyhliadnuté, vedel som že Garmont je super pomer kvality a ceny. Pri výbere mi bol veľmi pomocný a ochotný personál Adamsportu.

Na týchto topánkach si hlavne cením pevnosť podrážky, atraktívny dizajn, masívny zvršok. Topánky som pôvodne kupoval na nadchádzajúcu dovolenku na Island, kde bolo jasné že budem potrebovať silnú, kvalitnú, teplú a hlavne nepremokajúcu obuv do neutíchajúcich dažďov...

Celý článok...
 

Recenzia Hanwag Alaska GTX

Piatok, 7. apríl 2017

Celkový dojem s topánky bol a je z mojej strany veľmi, veľmi pozitívny, používam ich ako v lete tak i v zime...

Aj v lese aj pri horských prechodoch a určite majú moje skvelé odporúčanie.

Jediná vec, na ktorú by som chcel upozorniť, že v zime som tieto trekáče využil do maximálnej teploty mínus 14 stupňov.

Tieto turistické topánky sa vyznačujú predovšetkým nízkou váhou pri zaručení dostatočnej priedušnosti.

Moderne vyzerajúci dizajn "gripu" nesklamal ani na vlhkých kameňoch, kde topánka naozaj skvelo priliehala a nepustila....

Celý článok...
 

Recenzia La Sportiva Boulder X Womens

Štvrtok, 6. apríl 2017

Potrebovala som vhodnú obuv na Via ferraty v čo najskoršom termíne a keďže som tento model nedostala kúpiť u nás riskla som to u Vás.

Dodacia lehota ma veľmi potešila pretože som topánky dostala za dva dni, komunikácia bola jednoduchá a webovú stránku máte prehľadnú.

Ak budem nabudúce niečo potrebovať určite to najprv pozriem na vašom webe.

Celý článok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia