Recenzie na turistickú a horolezeckú výstroj

 
 
 
 
ÚVOD > BLOG > Recenzie na výstroj
 
ZÍSKAJ DARČEK ZDARMA

 
 

Recenzia na batoh Deuter Futura 22

Pondelok, 15. október 2018

Deuter Futura 22 je menší batoh, ktorý som chcel od chvíle, keď deti dorástli na veľkosť, kedy si môžu (v podstate musia), nosiť svoje batohy na jednodňové túry sami. Dovtedy som musel „vláčiť" svoju Futuru 44 EL a aj preto som sa rozhodol pre Deuter Futuru 22. Na víkendovky používam 44 litrový, aby som mal všetko dnu a žene budem „požičiavať" 22. Keď mi prišla, žena bola mierne rozladená z farby, nebol to ten pravý odtieň červenej aký očakávala. Čakala korálovo červenú (pre nás mužov červená č.250 v základnom nastavení Windows), ale neprekvapilo ju, že mi to nevadí. Spočiatku mi batoh nesedel, mám 190 cm a nejaké kilo navyše, ale zaťažením batohu a hodinovým nastavovaním všetkých popruhov sa to podarilo. Otestoval som ho cez víkend v Terchovej (Chata pod Grúňom a Malý Rozsutec) a sedel perfektne.  Pre mňa je výhoda horný zipsovací otvor, pretože potraviny pre deti nosím ja (oni by to zjedli už na začiatku) a dosť ma unavovalo neustále odklápanie veka na väčšom batohu. Nemohol som ho nechať otvorené pretože potom prevažovalo batoh. Super je aj dvojité dno, dole som mal softshellku a pončo, hore v pohode vošli 2 náhradné tričká, nátelník, vesta a kompletná „slovenská" desiata. Aj predné vrecko je dosť veľké vliezla tam buffka, nožík, čiapka, čelovka, lekárnička,  horalky a keď som potreboval niečo nájsť v pohode sa tam hrabalo, teda po vybratí lekárničky. Keď došli horalky nebolo ani tú treba vyberať. Fľašu nosím zvonku a uvažujem nad hydrovakom, keď už je v tom batohu na to vrecko, ale uvidíme čo povie Ježiško (už ako by som ho počul: „Toľko peňazí za plastové vrecko na moč ?" :)
 

Celý článok...
 

Recenzia na turistický cepín Grivel Nepal SA

Streda, 12. september 2018

Turistický cepín Grivel Nepal SA - vždy som si myslel, že to nebude bohvie aká pomôcka pri túre, ale až po zakúpení a odskúšaní som ocenil jeho úžitok a skvelú pomôcku pri náročnejších túrach po horách. Veľmi mi pomohol pri lezení po skalách, kde som sa oň mohol pritiahnúť a tým si zľahčiť výstup, taktiež veľmi dobre poslúžil aj ako opora pri výstupe ako aj zostupe. Jeho veľmi malá hmotnosť je zaručenou istotou, že vám nezaťaží batoh, odskúšam ho aj na zimnej ferrate, určite dobre poslúži ako záchranný bod pri zmrznutom a zľadovateľom teréne. Taktiež musím oceniť slučku uchytenia cepínu o ruku, jej  veľmi kvalitné prevedenie je zárukou istoty a spoľahlivosti pri udržaní sa v ruke, zaisťuje dobrý ohyb ruky a nezavadzia, hrot cepínu je taktiež kvalitne prevedený, dobre zabodáva do zeme a ochranná guma zaisťuje, že sa oň neporaníte pri zaistení o vak. Čepel so zubou sa kvalitne zahryzie tam kam treba a udrží vás v istote pred pošmyknutím a pádom. Tento cepín doporučujem všetkým turistom a milovníkom hôr.

 

Celý článok...
 

Recenzia na turistický nosič Corazon Panda

Utorok, 4. september 2018

Turistický nosič Corazon Panda sme zakúpili pre našu dcéru, nakoľko sme sa nechceli vzdať milovanej turistiky. Používame ho cca odkedy dovŕšila vek 7 mesiacov. S nosičom sme maximálne spokojní, naozaj sa pohodlne nosí, má ľahkú, no pritom odolnú konštrukciu. Samozrejme, na celodennej túre dostávajú ramená zabrať, ale nosič ktorý by odľahčil celú váhu dieťaťa zatiaľ nevynašli. Kúpili sme aj komplet príslušenstvo, pričom stupačky sú super nápad, ktorý bráni odkrvovaniu nožičiek. Strieška sa dá pritiahnuť viac či menej podľa intenzity slnka. 

Celý článok...
 

Recenzia na termosku Lifeventure TiV Vacuum Flask 500 ml

Pondelok, 3. september 2018

Dlho som hľadala pol-litrovú termosku, ktorá by mala obyčajný uzáver bez one-touch systému (tento neobľubujem kvôli obtiažnejšiemu čisteniu a možnosti zaplesnenia pri veľmi častom používaní. Táto termoska Lifeventure TiV Vacuum Flask 500 ml má v príslušenstve obidva typy vrchnákov, takže vyhovie naozaj každému. Jej šírka je akurát aj do malej ruky a dobre sa drží aj vďaka matnej protišmykovej povrchovej úprave. Páči sa mi tiež dizajn. Teplo drží veľmi dobre, testovala som od rána do večera a nápoj nevychladol. Myslím, že je aj ľahšia, ako iné termosky tohto objemu. Vytkla by som jej však 2 veci:
1. vrchnák je zvnútra plastový, aj keď v popise je uvedené, že je nerezový
2. matný čierny povrch termosky sa pomerne ľahko odiera

Napriek spomenutým nedostatkom je to pre mňa zatiaľ najlepšia termoska, akú som na našom trhu našla. 

Celý článok...
 

Recenzia na Climbing Technology Ice Traction Plus

Pondelok, 3. september 2018

Protišmykové návleky Climbing Technology Ice Traction Plus som si zakúpil pred zimou a patrične aj odskúšal v rôznych zľadovatených a snežných podmienkach. Musím pochváliť kvalitné spracovanie, možnosť rýchleho nasadenia na topánky (odskúšané na vysokých Salomon GTX topánkach). Pružný silikón umožňuje natiahnuť návleky na naozaj akékoľvek topánky a v akomkoľvek náročnom teréne dokonca bez toho aby ste si museli do snehu sadnúť. V teréne držali na zľadovatenom teréne perfektne a splnili svoj účel. Navyše sú zabalené do malého transportného obalu, ktorý schováte kdekoľvek. 

Celý článok...
 

Recenzia na rukavice Black Diamond Crag Half Finger

Piatok, 31. august 2018

Rukavice Black Diamond Crag Half Finger sú pre mňa veľmi komfortné a praktické vďaka viacerým aspektom ich prevedenia:

  1. pravá koža na dlani veľmi dobre chráni ruky

  2. koža je prispôsobivá a trošku zmäkne, takže po dvoch ferratách rukavice dokonale sedia na ruke, aj ak niekde niečo tlačilo

  3. koža je protišmyková, takže rukavice majú dobrý grip

  4. elastická ale pevná látka na opačnej strane dlane zabezpečuje komfort pri ohybe ruky a pohyboch prstov

  5. na dotyk príjemná elastická semišová látka na vrchu palca umožňuje pohodlný väčší ohyb palca bez tlačenia a obmedzenia

  6. vďaka výbežkom látky na spodnej strane prstov sa rukavice ľahko vyzliekajú

  7. samozrejmosťou je nastaviteľný obvod na zápästí

  8. na pútko našité na spodnej strane zápästia je možné rukavice pri prenose zavesiť

Pri výbere online cez e-shop a teda nemožnosti rukavice vyskúšať odporúčam vyberať menšiu veľkosť, ako ste zvyknutí. Ja som priemerná dospelá žena a sadla mi veľkosť XS. Medzi XS a S je dosť veľký veľkostný rozdiel (S obliekol môj manžel s dvojnásobnou váhou a skoro aj výškou :D )

 

Celý článok...
 

Recenzia na Ocún Via Ferrata WeBee Pail Set

Piatok, 31. august 2018

Tento Ocún Via Ferrata WeBee Pail Set bol láska na prvý pohľad vďaka trom veciam:

  1. gumové prevedenie pásu úväzku

  2. farebné prevedenie

  3. spôsob manipulácie s karabínami

Skúšala som pri výbere niekoľko setov v rôznych predajniach, no pri každom som cítila diskomfort v krížovej oblasti kvôli pevnosti a výstuži úväzku. Tento úväzok v sete Ocún je maximálne prispôsobivý a dobre prilieha na krivky chrbtice. Taktiež je perforovaný, takže sa telo pod ním nepotí tak, ako pri vystužených pásoch. Set je ľahký, s karabínami sa dobre a rýchlo manipuluje. Prilba má na zapínaní pod bradou odopínací mäkký látkový obal, ktorý chráni pred škriabaním a tlačením na kožu.

Perfektný je aj obal na set – je pevný, drží tvar a set sa do neho pohodlne vkladá. 

 

Celý článok...
 

Recenzia na lano Beal Antidote, Petzl Power Crunch 100g, Hawk QD Combi PAD 16 - 5+1, Istítko BD

Pondelok, 27. august 2018

Tovar som si objednaval v nedelu večer. Všetko čo som chcel mali v obchode skladom čo bolo super a navyše aj za najnižšie ceny (vyhladávané v heureke). V pondelok mi prišiel email s tým, že je objednávka vybavená a odovzdaná kurierovi. V utorok ráno mi kurier doniesol zásielku domov a v stredu (dnes) sme už všetko vyskúšali priamo v teréne na skale. Na všetkom čo som si objednal bol slovenský návod s podrobnými ilustráciami čo bolo super. Expresky Ocun Hawk QD Combi PAD 16 - 5+1 sa mi zdajú lepšie ako expresky od firmy Black Diamond lebo sú lahšie a gumenná časť na krabine sa mi zdá byť mohutnejšia. Lano Beal Antidote 10,2mm - 60m je krásne žlté a dobre sa drží, optimálna hrúbka je tých 10mm. Tenké lano by sa horšie popúštalo počas zlanovania. Počas zlanovanis ide lano dosť svižne cez kýblik dole, časom to pôjde pomalšie, keď sa lano troška opotrebuje. Spôsobené je to úpravou lana kvôli ochrane proti vode, výrobca to udáva aj v info letáčiku. Lano je dynamické a pomaly sa napne (zabrzdí) počas pádu (odskúšané). 

Celý článok...
 

Recenzia na univerzálne mačky Singing Rock Fakir II Classic

Streda, 8. august 2018

Univerzálne mačky Singing Rock Fakir II Classic som si vybral na základe odporúčania známeho. Ich výhodou je nastavovanie, pri ktorom netreba žiadny nástroj a dá sa to aj v tenších rukaviciach a to fakt veľmi presne. Klietky v predu a vzadu dokonale kopírujú tvar topánky čiže na nohe držia fakt super. Mal som mierny strach ako sa budú obúvať v zime, kedže sú to klasiky s popruhom, ale ide to v pohode aj v rukaviciach. Klietky sú pevné a tak sa popruh dá veľmi dobre dotiahnuť. Chodil som v nich po rôznych druhoch snehu ale ani raz sa mi na ne sneh nenabaľoval. Mačky sú ideálne na zimnú turistiku, skialp, ale aj výstupy v strmších kuloároch. Pre mňa sú nenahraditelný pomocník. 

Celý článok...
 

Recenzia na cepín Singing Rock Wizard Light

Streda, 8. august 2018

Cepín Singing Rock Wizzart Light je super pomocník pri skialpinizme ale aj pri turistike. Cepín disponuje očkom pre prichitenie karabíny a nakoľko nemá na rúčke hrot je v jej dutej časti záslepka. Netreba sa obávať, že by sa voda dostala cez záslepku do vnútra cepínu (tesní veľmi robre). Napriek jeho nízkej váhe (cca 390g/52cm verzia) nie je problém ho zaseknúť do ľadu. Absolvoval spolu somnou už niekoľko túr a neviem si ho vynachváliť. Odporúčam si k nemu ale dokúpiť pásku na rukoväť nakoľko tá je dosť hladká a predsa tá páska dá istotu, že sa vám nevyšmykne. Je to ideálny pomocník pri skialpinizme, túrach ale aj jednoduchšom lezení. 

Celý článok...
 

Recenzia na úväz Singing Rock Ray

Streda, 8. august 2018

Úväz Singing Rock Ray som si kupoval hlavne na via ferraty a skialpinizmus. Premiéru mal na Skalke, kde som sa doňho zavesil a je fakt príjemný a netlačí nakoľko je polstrovaný. Jeho veľké plus je pás, ktorý je z vnútra sieťovaný, čiže rýchlo schne a aj odvádza pot od tela preč. Obával som sa ako sa bude materiál správať v zime tá hrubšia podšívka (či nebude tvrdý), ale nebol to žiadny problém. Mám ho zakúpený cca rok a pochodil so mnou už nejaké tie trasy či už v skale alebo snehu a neviem si ho vynachválť. Disponuje štyrmi pútkami na materiál.

Celý článok...
 

Recenzia na skialpinistické pásy Hagan Skywalker

Streda, 8. august 2018

Skialpinistické pásy Hagan Skywalker som pôvodne ani neplánoval. Chcel som adhézne od nemenovanej firmy ale od tých ma odradil známi, ktorý mal problém s praskajúcim upínacim háčikom. Hagan má háčik z kovu čoho som sa tiež obával či sa tam nebude nabaľovať sneh , ale moje obavy boli zbytočné. Pásy sú mixove (65% mohér/35% nylon) majú veľmi dobrý sklz ale trošku horšie stúpanie. K pásom odporúčam dokúpiť vosk (majú lepší sklz, vydržia dlhšie suché a ani po dlhšej túre sa na ne nenabaľuje sneh). 

Celý článok...
 

Recenzia na skialpinistické viazanie Dynafit TLT Speed Turn 2.0

Streda, 8. august 2018

Pre začiatok som nevedel či si vybrať rámové alebo techove viazanie, ale na koniec som dal na rady predajcov a som rád. Viazanie SpeedTurn 2.0 je jednoducho skvelé. Nízka váha je výhoda nielen pri chôdzi ale aj pri nesení lyži na batohu. Jednoduchonastaviteľná vypínacia sila a spoľahlivosť pri vypínaní. Jediná vec ktorá mi tam chýba sú brzdy, ale pri kúpe tohto vaizania som s tým rátal. Brzdy sa však dajú dokúpiť od firmy Kreuzspitze.

 

Celý článok...
 

Recenzia na Lyže Hagan SkyWalker

Streda, 8. august 2018

Pri kúpe som hľadal lyže pre začiatočníka na turistiku. Myslím si, že skialpinistické lyže Hagan SkyWalker je ideálnou voľbou v pomere cena/kvalita. Rocker je dostatočný aby nadvihoval aj v hlbšom snehu. Váha je ich ďalšia veľká výhoda, lebo veľa začiatočníkov odradí práve to že pri nesprávnej technike šliapania (nekĺžu ale dvíhajú nohy) si rýchlo unavia nohy.

Celý článok...
 

Recenzia na palice Black Diamond Traverse

Streda, 8. august 2018

Skialpinistické palice Black Diamond Traverse sú z tých lacnejších ale sú veľmi dobré. Rukoväť pekne sadne do ruky, pútka sú nastaviteľné a dostatočne široké aby sa pri zaťažení nezarezávali do zápästia. Veľké plus je systém FlickLock ktorý sa dá ovládať aj v hrubších rukaviciach. Disponujú "druhými rukoväťami" ktoré sú umiestnené o niečo nižšie ako hlavné, je to výhoda pri traverzovaní, kde si človek musí paličku bližšie k svahu chytiť o niečo nižšie.  Košík je dostatočne veľký aby sa neprebárala hlboko. Jediná nevýhoda je, že sa strašne rýchlo oderie farba v dolnej časti pod košíkom (je to len vec estetiky). Paličky sú fakt pevné. 

Celý článok...
 

Recenzia na Lyžiarky Scott Orbit 16/17 SMU

Streda, 8. august 2018

Lyžiarky Scott Orbit 16/17 SMU som testoval  žiaľ iba na dvoch túrach. Mierne mi vadí prepínanie módu chôdza a zjazd. Zo začiatku som mal problém so zacvakávaním do viazania, ale to je len vec zvyku. Niekedy treba po prepnutí lyžiarku trochu natiahnuť do predu aby to zacvaklo. Som príjemne prekvapený, že mi sadla na nohu nakoľko má širší priehlavok a s lyžiarkami som mal vždy problém. Noha je v nich pevná a vnútorná topánka sa veľmi rýchlo prispôsobila tvaru chodidla. Lyžiarky som skúšal asi pri -5 a v klude som dokázal postáť aj 15min bez toho aby mi bola zima na nohy. Vadí mi že po chôdzi v nich bez lyží a následnom zapnutí lyží musím čistiť dierky pre viazanie, ale to bude asi problém na každej s pinovým viazaním. 

Celý článok...
 

Recenzia Set Rock Empire Ferrata Max Set + Horolezecká prilba Mammut Skywalker 2 + Rukavice Rock E

Utorok, 7. august 2018

 S obchodom a celkovým priebehom nákupu som bol veľmi spokojný. V prvom rade by som chcel vyzdnivhnúť kvality komunikácie a e-shopu samotného a potom sa dostanem ku výrobku, ktorý som si kúpil. Objednávku som uskutočnil v nedeľu (22. júl 2018), už v pondelok (23.7.) mi volal pán, ktorý mi povedal aby som si ešte vybral veľkosť rukavíc, nakoľko pri tovare chýbala možnosť výberu. Celkovo znel veľmi milo a ešte mi aj poradil aká veľkosť by mi mohla byť dobrá a na záver mi povedal, že tovar odosielajú a v utorok príde. Presne tak sa aj stalo - takže veľmi kladne hodnotím prístup predajcu a taktiež rýchlosť dodania. Čo sa týka samotného setu Set Rock Empire Ferrata Max Set + Horolezecká prilba Mammut Skywalker 2 + Rukavice Rock Empire Rock Gloves, pre začiatočníka absolútne skvelá vec, nakoľko obsahuje úplne všetko, čo na začiatok treba. Ak by ste sa rozhodli pokračovať s ferratami ďalej, tak je možné dokúpiť odsedák, prípadne si postupne meniť veci z tohto setu. Veľmi pozitívne hodnotím aj cenu a kvalitu prevedenia. Prekvapilo ma aj to, že set prišiel vo vreckúšku, v ktorom sa dá nosiť - je síce z materiálu, ktorý asi moc nevydrží, ale aj tak som to nečakal. Jedinou nevýhodou je asi to, že priložený sedací úväz je zkonštruovaný len na indoor lezenie a ferraty (je odľahčený a výrobca ho na skaly nedoporučuje), a teda ak by ste chceli liezť aj na skalách vonku (nie ferraty), je potrebné pozrieť sa po inom sete, ktorý obsahuje kvalitnejší sedák, prípadne si k tomuto ferratovému sedáku dokúpiť aj sedák na lezenie. 

 

Celý článok...
 

Recenzia na ThermaRest Z-Lite Sol

Utorok, 10. júl 2018

Pri výbere karimatky som bola trošku stratená a moc som sa do toho nerozumela. Kedže to bola moja prvá poriadna vec, ktorú som si chcela kúpiť, dala som na radu kamaráta, ktorý sa v tom vyznal a mal viac skúseností. Poradil mi karimatku ThermaRest Z-Lite Sol. Dala som na jeho radu a odporúčanie, pretože  mi povedal, že lepšiu karimatku v danej cenovej relácii a kvalite nekúpim. Taktiež argumentoval, že hocijaká iná, napr. nafukovacia karimatka je síce dobrá, ale v skalách ju môžem časom prepichnúť. Pri karimatke značky ThermaRest Z-Lite Sol to nehrozí, dá sa povedať, že je nezničiteľná. Nemá sa na nej, čo pokaziť. Jej izolovanie je bezkonkurenčné, tak ako v lete, tak isto aj v zime, kedy som ju taktiež testovala. Môžete si vybrať z dvoch druhov. Jedna je klasický šúlok, ktorý je síce veľký a nespratný, ale zato po rozložení dlhý a široký. Ja som sa rozhodla pre kúpu kompaktnejšej "Z - kovej" skladacej verzie, ktorá je spratnejšia, ale po rozložení užšia a kratšia. Aj keď je kratšia, zmestila som sa na ňu s mojimi 175 cm.  Karimatku môžem odporučiť ako na leto , tak isto aj na zimu. S kúpou karimatky som spokojná. 

Celý článok...
 

Recenzia na Bivakovacie vrece Pieps

Utorok, 10. júl 2018

Bivakovacie vrece Pieps ma presvedčilo pri výbere jednak veľkosťou a spratnosťou a jednak vyhotovením. Výborne skladateľné vrece, ktoré má kevlarové uši po bokoch v prípade transportu zraneného ale výborne riešený tunel z oboch strán. Vrece sa dá pri nohách stiahnuť a teda uzatvoriť alebo nechať otvorené čo je výborné v tom, že vzduch môže prúdiť vrecom a človek sa v ňom tak nesparí. Vrece je odskúšané ako so spacákom (trochu sa človek sparí), tak aj bez spacáku v -5, kedy sa síce nevyspí ale prežije :-). Ku bivi vaku je dodavane aj prepravne puzdro ktore je dobre skladatelne. V porovnani s inymi bivak vrecami ako napriklad od firmy Salewa sa mi zdalo z hľadiska veľkosti a hlavne materiálu najlepšia voľba čo sa aj neskôr potvrdilo na horách. Vnútorná časť vreca je potiahnutá izotermickou vrstvou ktorá odráža skvele teplo. 

Celý článok...
 

Recenzia na Daisy chain SingingRock

Utorok, 10. júl 2018

Výborna daisy chaina Singing Rock, či už na istenie v štande alebo na zavesenie do štandu a roztriedenie materiálu. Cena a výkon naozaj sa oplatí. Singing rock ako český výrobca má z mojej skúsenosti dobré veci a to platí aj pri tomto produkte. Dĺžka maximálne vyhovuje, pre začiatočníkov odporúčania, prečítať si trochu o produkte ako sa používa pretože, dosť často sa stáva, že sa zle človek cez daisy cvakne. Vlastním daisy chainy aj od firmy Petzl a môžem povedať jedinú nevýhodu oproti SR a to je, že práve tieto SR sa začnú trochu strapkať a ten materiál nedrží tak pokope ako to je v prípade nemcov alebo američanov teda tých "drahších" značiek. 

Celý článok...
 

Recenzia Penová karimatka Thermarest Z-Lite Sol

Utorok, 26. jún 2018

Rozhodoval som sa medzi karimatkou nafukovacou alebo klasickou penovou. Nakoniec som išiel po mnohých odporúčaniach do Thermaresty. Kedže ju mám už skoro 1,5 roka viem s odstupom času povedať, že to bol dobrý výber. Penová karimatka Thermarest Z-Lite Sol, má dobrý teplotný komfort či je zima, či je letom, je dobre skladateľná. Po 1,5 roku používania či už na mäkkom teréne alebo na skalách, nie je vidieť na karimatke veľké zmeny. Môžem len odporučiť. Karimatka má taktiež vodeodolnú úpravu čo jednak zaručuje, že naozaj sa žiadna voda do nej nedostane a tým pádom pri presune na iné miesto nenaberie váhu. V každom prípade ale odporúčam nejakú celtu ak sa bude spať na skalách aby sa nezničila. 

Celý článok...
 

Recenzia na Ferratový set Ocún Via Ferrata Bodyguard Pail

Pondelok, 25. jún 2018

Ferratový set Ocún Via Ferrata Bodyguard Pail bol krásne a účelne zabalený v priesvitných vrecúškach, ktoré sa dajú dobre upevniť na ruksak. Prilba sa ľahko nastavila na moju veľkost, pre mňa je najdôležitejšie zadné koliesko, ktorým sa prispôsobuje veľkosť "prilby", kedže mám veľa vlasov a s nimi je vždy veľa práce. Ako ich upevniť pod prilbu/helmu na akýkoľvek druh športu. Ferratový set Ocún Via Ferrata Bodyguard Pail sa jednoduchým oblečením a pritiahnutím, podľa proporcie tela upevnil na telo. Použila som môj starší sedák, nepovažovala som za potrebné mať na Skalke, Váš celotelový sedák, takže ten použijem až na niečom exponovanejšom. Tlmič pádu som "našťastie" nemusela použiť, ale istila som sa, kde to bolo potrebné. Keďže ja mám krátke nohy, tak mi pri väčších schodoch zavadzali tie 2 ramená, kde sú na konci karabíny, zamotávali sa mi tam kolená a skôr to spôsobí pád, ako kebyže to nemám. To isté v kolmých stenách / rebríkoch, tie istiace ramená sú pre mna dosť dlhé a musela som si ich vysoko prepínať a zachytávať (ale ako som videla viacero značiek/typov, tak všetky mali tie ramená podobnej dlžky). 

Celý článok...
 

Recenzia na Poloautomatické mačky Singing Rock Fakir II Semi-Classic

Pondelok, 25. jún 2018

Poloautomatické mačky Singing Rock Fakir II Semi-Classic som kúpil na jeseň minulého roku (2017). Dopredu som mal vyhliadnuté dva druhy. Pre kúpu týchto mačiek som sa rozhodol až na predajni. Nevedel som, čo mám od nich čakať. Hneď som ich bol vyskúšať na zimnej turistike v Tatrách. Ako prvé dostali zabrať na Kriváni, potom aj na ďalších túrach v Tatrách. Myslel som si, že v marci to bude posledná zimná turistika, a že ich zazimujem. Mýlil som sa. V polovici júna v Baraňom sedle od Brnčalky by som si bez nich ani nepípol. Dostali už poriadne zabrať aj po kameňoch a zatiaľ sú v úplnom poriadku. Medzi najlepšie vlastnosti by som zaradil to, že dobre držia na topánke, nepovoľujú sa a hlavne rýchle nasadenie. Viem si ich obuť aj v ťažšom teréne a za nie najvhodnejších podmienok za 2 – 3 minútky. Určite si k nim ihneď kúpte aj obal na mačky SINGING ROCK. Obal je úžasný. Funkciu plní na 100%. Predtým som ich skúšal zabaliť do rôznych vreciek a handier a nešlo to. Obal je malý, spratný a ochráni všetko ostatné v ruksaku. 

Celý článok...
 

Recenzia na stan Coleman Aravis 2

Štvrtok, 21. jún 2018

Pri kúpe stanu Coleman Aravis 2 platí asi dvojnásobne všeobecné pravidlo, že treba predom vedieť za akým účelom daný produkt kupujeme. My sme sa preň rozhodli najmä preto, že je ľahký a vhodný i do extrémnych podmienok. Výborne nám slúži pri cyklovýletoch, splavoch alebo hrebeňovkách. Stan obstál i v extrémnych podmienkach Islandu. Zatiaľ čo ostatným silný vietor pučil a odvieval stany, aerodynamický a nízky stan Coleman Aravis bezchybne obstál. Treba si povšimnúť, že stan nie je samonosný (je nevyhnutné ho po dĺžke našpanovať)! Napr. na asfaltovom parkovisku alebo kamenistom povrchu ho len s kolíkmi nepostavíte. Ako náhrada za kolíky poslúži ťažký predmet (skala, poleno...), ktorý sa šnúrou priviaže o očká určená pre kolíky (k stanu si je vhodné pribaliť cca. 5 m šnúry). Treba počítať s tým že, stan má nízky strop (vyšší človek sa neposadí) pričom vo vnútri a v predsieňach je miesta pre dvoch tak akurát (už sa tam nezmestí ani chlp).

 

Celý článok...
 

Recenzia na mačky Singing Rock Lucifer

Štvrtok, 21. jún 2018

Mačky Singing Rock Lucifer - tam, kde mi klasické mačky (u mňa typ petzl chariot) prestávali stačiť, tam nastupujú Luciferky. Vymeniteľné predné hroty sú výhodou v ťažkých ľadových cestách aj mixoch. Nízka hmotnosť a zároveň vysoká odolnosť. Dobré a rýchle upínanie. Výborná stabilita pri rôznych druhoch ľadu, či skaly. Používané s obalom, ktorý je priedušný a taktiež dobre spracovaný a odolný a chráni ostatné veci v batohu. Moja (ne)starostlivosť trošku poznačila ich výzor, ale po menšom servise budú ako nové. Dajú sa zbaliť do naozaj malých rozmerov a teda obal využívam na odnesenie dvoch párov mačiek. V prípade potreby sa dá nastaviť veľkosť v teréne bez použitia náradia. "Bouncer" proti snehu funguje dobre. Raz za čas ale treba dupnúť - ako pri každých. Na podrážku sa však sneh nedostane. 

Celý článok...
 

Recenzia skialpové palice Black Diamond

Utorok, 19. jún 2018

Pre tieto skialpinistické paličky Black Diamond Razor Carbon som sa rozhodla, keď som si kupovala svoju prvú skialpovú výstroj. Značka Black Diamond je pre mňa synonymom kvalitnej výstroje, preto som paličky inej značky ani nepozerala. Tento model ma zaujal svojou nízkou váhou a dvojdielnym telom, čo mi umožňuje veľmi rýchle zloženie a pripnutie na batoh a naopak rozložiť ich trvá len pár sekúnd. Rukoväť mi skvele sedí v ruke, ramienok je nastaviteľný a ani počas celého dňa mi v ruke nevadia. Výborné je, že pri rozložení je ich dĺžka variabilná, čo využívam podľa náročnosti terénu. Široký spodný košík by som za iný nemenila, v hlbokom snehu je veľkou pomocou, palička sa vďaka nemu do snehu nezabára. Keď sa mi aj stalo, že som košík pristúpila lyžou, prežil to bez ujmy a vydržal na mieste.

Paličky využívam nielen pri skialpinizme ale aj pri zimnej turistike ak je poriadna nádielka snehu. Za dve sezóny aktívneho využívania som s nimi ešte nemala problém. Z Adamsportu mám aj skialinistické lyže Hagan a viazanie Dynafit TLT Dynafit TLT Speed Turn 2.0, s ktorými som veľmi spokojná. Rukavice Black Diamond HeavyWeight Softshell už len dotvárajú komplet do môjho najobľúbenejšieho zimného športu :) Nuž a najlepší outdoor obchod, kde sú najlepšie ceny a kvalitný tovar je Adamsport :). 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia na Čelovka Black Diamond Sprinter

Pondelok, 11. jún 2018

Pri výbere čelovky som mala niekoľko požiadaviek. Malo ísť o čelovku na bežné výbehy do lesa vo večerných hodinách. Čelovka mala mať stredový pásik, zabraňujúci padaniu do očí, výstražné svetlo vzadu, primeraný dosvit a prijateľnú cenu. Táto čelovka spomínané parametre viac-menej spĺňa. Veľmi pohodlne sa nosí, sedí stabilne na hlave aj počas behu, zadné výstražné svetlo vo viacerých modoch je dostatočne výrazné. Čelovka Black Diamond je ľahká a tlačítka sa dajú intuitívne nahmatať. S dosvitom je to o niečo horšie (130 Lumenov), lúč svetla je výškovo nastaviteľný, ale vcelku rozptýlený, takže na úzkej lesnej cestičke som mala dojem, že by to chcelo koncentrovanejšie svetlo. 

Celý článok...
 

Recenzia Zajo Bernina 30 Backpack – black

Pondelok, 11. jún 2018

Na tento batoh Zajo Bernina 30 Backpack – black si človek zvykne veľmi rýchlo. Má výborne tvarovanú chrbtovú časť ktorá je spolu s dostatočne širokými popruhmi na ramená výborne odvetraná. Neoceniteľný je zips na spodku batohu ktorý ušetrí čas a nervy ak niečo hľadáte a neviete to vrchným otvorom nájsť. Veľmi praktické sú vrecká na bedrových pásoch do ktorých sa pohodlne zmestí telefón alebo akčná kamera. Materiál je dostatočne odolný, pevný. Po bokoch ale i vpredu batohu je viacero popruhov na pripnutie potrebnej výstroje. Do batohu sa toho prekvapivo zmestí viac ako do iných 30L batohov. Pravdepodobne je to tvarom a strihom. Odporúčam ho každému kto hľadá kvalitu a účelovosť v jednom. Pohodlne sa do neho zmestíte všetko potrebné na dvojdňovú víkendovú túru s prespaním niekde na salaši. Ak by sa dala výška kapucne predĺžiť ako na batohoch vyšších objemov potom by bol batoh úplne dokonalý.

 

Celý článok...
 

Recenzia Úväz Singing Rock Top

Pondelok, 11. jún 2018

Úväz Singing Rock Top som sa rozhodol kúpiť ako príležitostný návštevník ferrát. Nemôžem mu nič vytknúť, pretože je ľahký, spratný a na to na čo je určený poslúži výborne. Moje obavy týkajúce možného oderu v dôsledku nepolstrovaných popruhov sa nepotvrdili. I pri celodennom lezení na ferrate som nepocítil, že by ma úväz niekde nepríjemne tlačil. Materiál je dostatočné odolný preto si myslím, že mi bude slúžiť ešte veľmi dlho. Prakticky sa na ňom nemá čo pokaziť i dlhodobým používaním. Výborne mi slúži či na turistike tak i na stavbe pri výškových prácach. Nastavovanie popruhov je jednoduché a efektívne. Úväz sa dá nastaviť ako pre chudšiu tak i pre mohutnejšie osobu. Nie je preto problém ho bez obáv niekomu požičať. V Adam sporte som sa úväz rozhodol kúpiť spolu s ferratovým setom Camp Ferrata Vortex.

 

Celý článok...
 

Recenzia Lyžiarky Scarpa F1 Evo

Pondelok, 11. jún 2018

V ADAM SPORTE som si kúpil lyžiarky Scarpa F1 Evo. Nad týmito lyžiarkami som uvažoval dlhšiu dobu. Najskôr som sa o nich poradil cez internet s Adam Sportom a následne po získaní potrebných informácií a vyvrátení mojich pochybností (bál som sa BOA systému) som si ich šiel vyskúšať priamo do predajne. Sadli mi ako uliate.  Kúpu neľutujem. Lyžiarky sú výborné. Sú pohodlné pri výstupe aj pri zjazde. Zo začiatku mi vadil sklon lyžiarok, ale po jeho nastavení sú presne podľa môjho gusta. Sú ľahké a veľmi pohodlne sa v nich kráča.

BOA systém ma tiež prekvapil. Dokáže skvelo držať nohu na mieste. Tento systém sa veľmi dobre používa (nemal som s ním žiadny problém). Lyžiarky sú pohodlné aj pri dlhších túrach. Zatiaľ som na nich objavil len jedno malé mínus – je v nich zima, ak človek postojí dlhšiu dobu. Neodporúčam ich preto na lyžovanie na zjazdovke v -10°C ( ak sa vozíte lanovkou:).

 

Celý článok...
 

Recenzia Nôž Baladeo BLI048 Colorado

Utorok, 12. jún 2018

Prednedávnom som potreboval malý šikovný vreckový nožík. Tak som sa zastavil v predajni keď som mal cestu cez RK. Už vo výklade ma upútal práve tento nôž Baladeo BLI048 Colorado. Nakoniec aj mojím požiadavkám najviac vyhovoval. Zháňal som malý, ľahký, sklápací a pevný nožík. Bez zaváhania som ho zobral, keď mi pani za pultom povedala cenu. Zatiaľ som ho využil len na ľahšie a jednoduchšie práce, kde ma nesklamal. Čo sa mi na ňom veľmi páči je jeho váha. Klips je pevný, takže keď ho zavesím za vrecko tak sa ani nepohne a nelieta. Poistka čepele je súčasťou rámu noža a je dosť pevná až sa bojím či s tým nebudem mať problém, keď budem mať skrehnuté ruky v zime. Zatiaľ svoj výber vôbec neľutujem a nožík mám vo vrecku takmer všade či už na turistike, prechádzke, rodinných výletoch alebo v meste. Stal sa mojou povinnou výbavou :D Za mňa super šikovný pomocník. 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl CORAX univerzálny úväz

Štvrtok, 14. jún 2018

Petzl CORAX: univerzálny úväz. Začiatok popisu hovorí za všetko. Vybral som si ho po požičaní od kamaráta pod skalou. Pracky pri pupku sú dve, takže sa dá krásne vycentrovať do pohodlia. Jeden z mála úväzov, ktoré som dotiahol „nadoraz" a nebol mi voľný v páse. Pri zimnom lezení dostatočné rozpätie nastavenia na viac vrstiev oblečenia. Unesie kopu „železa" bez prehýbania/padania. Dostatok pútiek na materiál. 

Celý článok...
 

Recenzia Úväz Climbing Technology Ascent

Štvrtok, 14. jún 2018

CT Ascent: Môj „záložný" sedák v druhom domove. Po možnosti rozhovoru s predajcom značky CT som sa rozhodol opustiť verné vody pri Petzl Corax a riskol som pre mňa novou značkou. Podľa predajcu nesmrteľný úväz na ťažké a nešetrné zaobchádzenie, prelezenie Tatier. Tak som ho vyskúšal a požičiaval všetkým kamarátom na lezenie – zimné, ľadovcové, na umelých stenách, skalkách... A musím potvrdiť – nezničiteľný! Všetky druhy lezenia zvládol na výbornú, rovnako ako Corax. Taktiež disponuje dvoma sťahovacími prackami na bruchu, bez čoho by som sedák už nechcel - dá sa výborne vycentrovať na stredovú os tela. Pekné farebné spracovanie - nezvyčajná kombinácia oranžovej a zelenej. Pútko na uchytenie vrecka s magnéziom je výhodou pre lezenie na umelej stene. Dostatok putiek na materiál, ktoré ho výborne odnesú a pri správno rozložení váhy sedák stále drží perfektne na tele. 

Celý článok...
 

Recenzia Batoh Grivel Mountain

Pondelok, 11. jún 2018

Pre tento trailový batoh sme sa rozhodli spolu s kamošom, s ktorým behávame aj trialové behy.  Objednali sme hneď  dva kusy, pre každého jeden. Môžem povedať, že po všetkých stránkach splnil moje očakávania. Je extrémne ľahký, veľmi dobre drží na tele, ma dostatočné množstvo odkladacích priestorov. Všetky tieto atribúty, považujem za veľmi dôležité nakoľko na dlhšie trailové a lesné behy, už treba trošku viac ako len flašu s vodou. Batoh Grivel Mountain sa tak stal súčasťou výbavy aj na Štefánik Trail 140. 

 

Celý článok...
 

Recenzia Ferratový tlmič Camp Via Ferrata Vortex

Pondelok, 11. jún 2018

Ferratový tlmič pádu Camp Via Ferrata Vortex som sa v Adam sporte rozhodol kúpiť spolu s úväzom Singing Rock Top. Oba produkty mi výborne slúžia. Na tlmiči pádu Vortex som sa obával plastových častí karabín. Napokon im nemôžem nič vytknúť pretože používaním sa ich kvalita a funkcia nijako nezhoršuje. Karabíny výborne padnú do ruky pričom je ich otváranie bezproblémové a rýchle. Jednoduché popruhy tlmiču Vortex znižujú mieru ich prepletania v porovnaní s elastickými popruhmi iných úväzov. Tento tlmič by som odporúčil pre začínajúcich nadšencov via ferraty alebo pre tých čo hľadajú najlepší pomer medzi kvalitou a cenou. 

Celý článok...
 

Recenzia Nafukovací Matrac Coleman Comfort Bed Compact Double

Pondelok, 11. jún 2018

Matrac Coleman Comfort Bed Compact Double sme kúpili za účelom pohodlného spánku v aute alebo v stane v kempe. Oba tieto účely dokonale spĺňa nad rámec očakávaní. Navyše sa dá doma použiť ako núdzová posteľ pre návštevu. Má teda niekoľko možností využitia. Jeho kúpu preto určite neoľutujete. Materiál je dostatočne pevný a odolný voči prierazu. Vrchná časť je semišová, príjemná na dotyk. Nikdy sme nemali pocit, že spíme na niečom z plastu alebo gumy. Rozmery matracu sú i s rezervou postačujúce pre dve osoby. Veľkou výhodou je dvojkomorový systém. Oceníte ho najmä vtedy keď sa jedna osoba v noci prehadzuje (vy vtedy nelietate ako na vodnej posteli) a vtedy keď ste na akcií sám (vhodné do stanov pre jednu osobu; vhodné do auta,  kedy stačí sklopiť jeden rad sedadiel).  Zo skúseností je užitočné si na matrac kúpite obliečku. Bavlnená obliečka sa na semišovom zvršku matracu nezošuchuje, nezbieha a je jednoduché ju oprať.

Hlavné výhody: kvalitný - odolný materiál; ventily neprepúšťajú; postačujúce rozmery; dvojkomorový systém; všestranné využitie; malé rozmery po zbalení.

 

Celý článok...
 

Recenzia Prilba Petzl Elia

Pondelok, 11. jún 2018

Rada by som sa s Vami podelila o moje skúsenosti s touto lezeckou prilbou Petzl Elia. V prvom rade s ňou nemám žiadny problém, je výborne navrhnutá pre ženy, ktoré nosia vlasy v gumičke počas lezenia. Padne ako uliata a rozpätie dotiahnutia prilby je viac než dostačujúce. Skvelú ochrannú funkciu a ľahkú váhu si myslím, že pri Petzli ani netreba spomínať. Farba krásna a hravý dievčenský dizajn sú len plusy. Taktiež sú tam funkčné vložky, ktoré zmäkčujú kontakt hlavy s prilbou a keď aj nasajú nejaký ten pot, dajú sa ľahko odňať s pomocou suchého zipsu, a oprať. Ďalšia prednosť je aj jej vzdušnosť. Nachádza sa na nej veľa dierok na vetranie, ktoré mne osobne vyhovovali aj v lete aj na jeseň. Je možné si na ňu pripevniť aj čelovku. Kvalitné materiály pekne tlmia a vstrebávajú nárazy. Popruhy pod bradou nijako neprekážajú. Podľa môjho názoru je taktiež aj veľmi spratná, pri balení som s ňou nemala problémy. 

Celý článok...
 

Recenzia Source Widepac 1,5 L

Štvrtok, 7. jún 2018

Hydrovak Source je kvalitne spracovaný a vyrobený z odolného materiálu, zatiaľ sa mi nestalo, že by vytiekol. Pije sa z neho pohodlne. Praktický riešený je uzáver na plnenie- vak sa ľahko plní, ale aj čistí a suší- a na rozdiel od môjho predošlého hydrovaku nevyzeká .

Hoci je k dispozícií vo viacerých veľkostiach, 1,5l verzia je podľa mňa ideálna na dlhé behy a postačujúca aj na túry. Na to, že hydrovak je naozaj kvalitný a spoľahlivý, je za priaznivú cenu.

Odporúčam! 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Ubic 40

Štvrtok, 7. jún 2018

Tento turistický batoh mám už dlhšie a som s ním veľmi spokojný. je výborný na víkendové výlety v zime aj lete. veľkou výhodou je množstvo externých putiek (na lyže, snežnice, paličky, cepíny, vnútri vo vrchnej strane aj  pripnutie na lano) na ktoré sa dá pripnúť čokoľvek. zvonka batohu sa dá pripnúť skoro toľko vecí ako sa dá dať dnu.z tohoto pohľadu je batoh vhodný aj na lezecké túry Vstup do batoha je zvrchu a zospodu.

Batoh má tri hlavné časti. vo vrchnej časti batoha je priestor na dokumenty, hlavná časť(v ktorej je priestor aj na vak s vodou)  a spodná časť z ktorej sa dá dostať do hlavnej časti. na bočnej strane je ešte jedna kapsa na zips. do spodnej časti neodporúčam dávať ťažké veci lebo je trochu väčšia ako pri podobných batohoch a potom by batoh mohol ťahať dole. Ramenné popruhy sa dajú samozrejme prispôsobiť. Chrbtový systém nie je práve najmäkší ale nijak výrazne netlačí. Pláštenka je vo vrchnej kapse kam sa dajú dať aj ďalšie veci - to by som bral ako malú nevýhodu - pri podobných batohoch má raincover vlastnú malú kapsu.

Celý článok...
 

Recenzia Camp Rock Star

Štvrtok, 7. jún 2018

Prilba Camp je kvalitna prilba za rozumnu cenu ( rozumnu na adamsport.sk :) ) dobra vnutorna vypln zaručuju ze vas prilba nikde netlači a dobre tlmy otrasy. vo vnutry je stahovacia pracka čo znamena že je univerzalna a velkost sa da nastavit na rozne velkosti, ako velke plus vidim možnost si pevne upevnit aj čelovku. prilbu som už vyskusal pri lezeni a citil som sa v nej komfortne, na hlave drži dobre, a je pomerne lahka.

Skala mi ešte na hlavu nepadala a verim že ani dlho nepadne takže realne skusenost ešte nemam. :) skoda že nema nejake otvori na "vetranie hlavy " navyše.

Celý článok...
 

Recenzia Rock Empire Chackan

Štvrtok, 7. jún 2018

Turistický čakan od rock empire je dobrá voľba na väčšinu túr, nie však ideálny na lezenie aj keď nejaké ľahké úseky zvládne a dá sa naň spoľahnúť.  predava sa v troch velkostiach takze kazdy by mal byt shopny vybrat si. putko je samozrejme nastavitelne ale  časom sa môže na konci rozstrapkať, v ruke sa drží dobre aj v rukaviciach. na spodnej casti cakanu je tvrdý hrot ktory vie celkom lahko zlomiť. vrchná časť má klasický tvar - na zadnej časti nie je kladivková hlavica ale malá lopatka - dobra na zoskrabavanie ladu (nie z auta :D).

Cakan sam o sebe je celkom lahky a da sa pripnut na popruhy na akykolvek turisticky batoh. Ak niekto premysla medzi klasickym rock empire cakanom a tymto ski tak urcite odporucam ski. Viem že je to len turistický čakan ale je trochu škoda ze uhol hlavy cakanu je pevný a nedá sa upraviť

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Actik

Štvrtok, 7. jún 2018

Malá ľahká čelovka Petzl. Veľmi dobrý pomer cena výkon. 3 módy bieleho svetla a 2 červeného svetla (normálne svietenie a blikanie) čo je dobré na večer v kempe alebo stane. uhol/pohoa svietenia je samozrejme nastavitelna. Súčasťou balenia sú aj 3 baterky ale podľa mňa sa oplatí investovať do nabíjateľnej baterky od rovnakého výrobcu, ktorá potom pasuje aj do iných modelov. čelovka je vhodná aj na športovanie. Vyskúšal som ju pri lesnom zjazde na bicykli a celú jazdu vydržala na mieste (nevyklopila sa ani z prednastavenej polohy /uhla svietenia).

Rovnako dobre obstála aj pri behaní. Na popruhu má zaujímavú vychytávku - záchrannú píšťalku čo môžu v kritických sitáciách oceniť práve bežci alebo cyklisti. na popruhu sú aj reflexné prvky.

Celý článok...
 

Recenzie Rock Empire Machki

Štvrtok, 7. jún 2018

Tieto poloautomatické mačky Rock Empire používam už niekoľko rokov, sú spoľahlivé a na topánke držia dobre. na zadnej strane je klasické poloautomatické upínanie. s prvotným nastavením sa treba trochu potrápiť ale ked najdete spravnu polohu tak je to ok. predné "upínaine je tiež klasické na popruh. ten je dosť dlhý takže aj po dôkladnom utiahnutí ešte zostene celkom dlhý kus ktorý potom treba rôznorodo poobmotávať okolo topánky. malá nevýhoda je že pri častom používaní sa môže popruh na uväzovanie na konci rozstrapkať.

Výhoda je že v balení je aj predlžovací pásik na nastavenie veľkosti ak má niekto väčšiu veľkosť nohy alebo by chcel mačky nasadiť na lyžiarky. Hroty sú veľmi ostré a výborne držia na ľade aj snehu. Vyskúšať sa s nimi dá aj lezenie na ľade ale ideálne na to nie sú.

Celý článok...
 

Recenzia Tempish F21 Duo

Streda, 30. máj 2018

Tieto detské kolieskové korčule Tempish F21 duo sme kúpili na vianoce v roku 2013 zhodou okolnosti nášmu prvorodenému synovi ADAMOVI. Univerzálnosť a ľahké prehadzovanie koliesok za nože a opačne nám zabezpečilo zábavu počas celého roku. V zime sme chodili korčuľovať na zimák a priehradu a na jar keď sme prehodili nože za kolieska tak von či už iba na ihrisko pri paneláku alebo na ciklo chodník. Ľahké prehadzovanie a nastaviteľnost topánky až na tri veľkosti nám zabezpečilo zábavu skoro na tri roky. Teraz ich využíva náš druhorodený syn a kľudne môžem povedať s odstupom času, že za málo peňazí veľa muziky.

Aj napriek častému prehadzovaniu nožov za kolieska a používanie takmer 5 rokov sú detské korčule ako nové. Tieto detské korčule Tempish F21 duo môžem len odporúčiť a ak by som ich mal ohodnotiť známkov od 1-10 tak plných 10bodov.

Celý článok...
 

Recenzia Singing Rock Packet Versa

Streda, 30. máj 2018

Lezecký set Singing Rock Packet Versa používam len krátko, no som veľmi spokojná. Je to naozaj výhodný set, kedy by sa jeho jednotlivé časti vôbec neoplatilo kupovať osobitne. Obsahuje sedák, vrecko na magnézium, samotné magnézium, kýblik a karabínu. Sedák sa dá veľmi dobre prispôsobiť postave, ľahko sa doťahuje/uvoľňuje či už v páse alebo na stehnách. Takisto má veľa pútok na expresky a podobne.

Za jeho menšiu nevýhodu považujem to, že keď musím dlhšie oddychovať na lane tak začína omínať, no na druhej strane ma to núti pokračovať rýchlejšie ďalej, čo môžem pokladať za výhodu haha.​ Magnézium z tohto setu je myslím vhodné na akýkoľvek typ lezenia, či už na umelej stene alebo na skale, prípadne bouldering

Celý článok...
 

Recenzia Zajo XT Insulated 8.0 Matt

Utorok, 29. máj 2018

Zajo XT Insulated 8.0 Matt: Dobre rozložené vzduchové komory, primaloft, hliníková vrstva, väčšia vzduchová komora na jednej strane karimatky miesto vankúša. Nie je to spanie na posteli, ale oproti samonafukovacej exkarimatke s hrúbkou 2mm je to neskutočný luxus. Pribalené vrecko na zbalenie je kompaktných rozmerov a pri správnom zložení sa tam karimatka aj pohodlne zloží.

Určite pohodlnejšia ako klasická karimatka aj na prenos pri dlhších trekoch a odmenov je pohodlnejší spánok. Vyššia cena, ale za pohodlie sa oplatí priplatiť.

Zatiaľ vydržala dlhšie ako exkarimatka, ktorá sa prepichla asi pri piatom tripe.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Demon Masterpiece

Utorok, 29. máj 2018

Pri objednávke tohto produktu som bol dosť skeptický. Neveril som ich funkcii. A nakoniec ich zložím pri športových aktivitách až, keď si sadnem za volant. Na plno využité v zime na skialpe, pri lyžovaní, turistike, zimnom lezení a aj v lete na biku, či horách. Z priehľadných skiel na úplne nepriehľadné behom chvíľky.

Naozaj funkčné okulare Demon. Prišli mi v praktickom tvrdom puzdre, takže sa dobre dlhodobo udržiavajú nepoškriabané. Na tvári dobre sedia, nepociťujem ani potenie popod oči, ako zvyčajne.

V balení aj elastická gumička pre prípadné stratenie.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia CT ClickUp Kit

Utorok, 29. máj 2018

Istítko CT ClickUp Kit sme kúpili pre začínajúcich ističov, ktorí nás občasne istili z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a aj pre istotu lezca, ktorý sa s čistou hlavou môže pustiť na skalu/stenu bez obáv. Ovládanie treba trošku nacvičiť, ale hneď sa dostane pod kožu. Zachytil už pár pádov na 100%, spúšťanie lezca je veľmi pohodlné.

Takže skvelá voľba pre začínajucích lezcov/ističov, prípadne tých roztržitých, ktorý sem-tam ujde zrak a pozornosť od lezca. 

Samozrejme aj pre zarytých osmárov/kýblikárov.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Reverso 4

Utorok, 29. máj 2018

Lahký kýblik s pohodlným používaním. Ľahké dávkovanie rýchlosti pri spúštaní vďaka zúbkom, vyhovuje nášmu jednoduchému lanu aj dvojičkám. Pohodlné zlaňovanie. Aj pri pravidelnom používaní je opotrebovanie vidieť iba na ošúchanej farbe.

Nevýhoda oproti petzl universo je pretáčanie na karabíne.

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Volta 9,8

Utorok, 29. máj 2018

Výmena starého lana priniesla so sebou prečítanie množstvá recenzií. Vybrali sme si práve Petzl Volta 9.2. Oproti starému lanu ma o poznanie nižšiu hmotnosť, čo sme ocenili pri dlhých nástupoch na skaly. Je kvalitne spracované, má krásnu viditeľnú farbu na stene. Priemer je akorát do kýblika aj clickUp.

Veľkou výhodou je aj označenie stredu lana. Dĺžka je postačujúca na väčšinu slovenských skál – pri 50m nám to často nevychádzalo pri zlaňovaní.

Za nás super voľba.

 

Celý článok...
 

Recenzia Mammut Skywalker III.

Utorok, 29. máj 2018

Pred nedávnom som u vás kúpila v predajni horolezeckú prilbu Mammut skywalker 2. Odporúčam túto prilbu pre všetkých horolezcov, ktorý chcú kompromis medzi kvalitou a cenou. Vybrala som si túto prilbu z dôvodu jej váhy, nakoľko váži len 380g, ani ju necítiť na hlave. Vďaka výbornej výstuhe sadne na hlavu, čo zabezpečuje EPS vložka.

Na horúce dni je k dispozícii 8 ventilačných otvorov, vďaka ktorým sa nebude držať vlhkosť pod prilbou. Jednoduché upínanie a sťahovacie kolieko pomáhajú k rychlemu nasadeniu prilby. Prilba je prispôsobená na nosenie prilby, čomu slúžia úchyty a tak aj bezpečnosť s čelovkou bude zabezpečená.

Môžem len odporučiť tento produkt.

Celý článok...
 

Recenzia Ocun Crest LU

Utorok, 29. máj 2018

Tieto lezečky som si kúpil ako úplný začiatočník pred dvoma rokmi, sú cenovo dostupné a čo sa týka kvality som úplne spokojný a to som už s nimi čosi polozil :) držia pevne na nohe aj keď nemajú velké a pevné klenbové zaoblenie. Pre začiatočnikov alebo pohodlných lezcov, alebo na dlhšie trasy skvelá volba priatelia :) lezecky su pohodlne, šnúrovatelne cize pevnosť utiahnutia je na každom osobitá.

Lezečky sa moc neroztiahli ani po dlhšom používaní, od začiatky sedeli ako papučky na nohách, ciže ziadne trápenie z novými tvrdými lezkami.

Priatelia odporúčam.

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Adjama

Utorok, 29. máj 2018

Ahoj, chcem predstavit touto recenziou univerzálny sedák Petzl Adjama zakúpený u vás cez shop. Po prvom oblečení som sa doňho zamilovala, veľmi som si ho obľúbila vďaka širokému použitiu, či na skalách, na umelej stene, alebo pri viacdĺžkach, ale aj na ľade.

Chcem vyzdvihnúť jeho pohodlnosť, čo zabezpečuje kvalitne polstrovaný pás a nožné popruhy. Sedák používa technologiu Endoframe, ktorou sa komfortne rozloží váha do celého sedáku. Na nosenie materiálu slúži celkovo 5 pútok, ktoré sú veľmi prakticky rozložené ak pri nosení ruksaku a premiestňovaní.

Celkovo hodnotím sedák na výbornú a odporúčam ho.

 

Celý článok...
 

Recenzia Set Grivel X-monster + Singing Rock Bungee

Utorok, 29. máj 2018

Legenda spomedzi zimných zbraní na ľady. Cepín Grivel vlastní veľa mojich kamarátov a všetci patríme do „klubu“ spokojných. Výborný na ľady. Otvor na rúčke akorát pre pripevnenie pútka. Dobrý pomer cena/výkon. Len ich raz za čas treba nabrúsiť J  Spolu so slučkou je super spoločník pri lezení.

Slučka Bungee je pružná – neobmedzuje v pohybe a akorát dĺžkou na rozpätie rúk. Fajn istota, že pri nejakom tom pošmyknutí má lezec cepíny vždy na dosah a neostane uväznení niekde v stene so spadnutými cepínmi.

 

Celý článok...
 

Recenzia Zajo Mayen 45

Utorok, 29. máj 2018

Skvelý outdorovy ruksak Zajo s vysokou kvalitou vhodný do každého počasia. Má elastické vrecká na bedrových popruhoch s možnosťou pripnutia palíc a hydrovaku. Má oceľovú konštrukciu.

Batoh je vhodný na 3 dnové výlety a je vhodný ako na túry tak aj na potulky mestom. K batohu je aj dobre viditelna plastenka ktora posluzi aj ako reflexny prvok.

Ma vela bocnych elastickych vreciek. Zial hydrovak nie je jeho sucastou. Takže ho odporúčam či na niekoľko dnovu turistiku alebo jednodnove výlety

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Corax a Singing Rock Aladin

Utorok, 29. máj 2018

Pred necelými dvoma mesiacmi som si u vás zakúpil horolezecký sedák Petzl Corax a hrudný úväz Singing Rock Aladin. Som s nimi veľmi spokojný.

Keďže leziem viac dĺžkové cesty vo Vysokých Tatrách sedák a hrudný úväz musia byť pohodlné a mať dobré pútka na materiál. A to sedák Petzl Corax a hrudný úväz Aladin majú.

Lezie sa mi v tom pohodlne a nemám problém vysieť na lane aj nejakú tú polhodinu. Určite ich odporúčam pre tých čo lezú viac dĺžkové nezaistené cesty a potrebujú mať dostatok miesta na materiál a pohodlie. 

Celý článok...
 

Recenzia Fenix HL 55

Pondelok, 28. máj 2018

V Adamsporte cez e-shop som si zakúpila výbornú čelovku FENIX HL55. Bola som prekvapená, ako dobre funguje objednanie cez e-shop a najmä expresnú rýchlosť doručenia, nakoľko som nerátala s tým, že by som tak rýchlo mohla mať vybavenú moju objednávku.

Na tento typ čelovky som dostala tip od kamaráta, ktorý s ňou mal vynikajúce skúsenosti. Čelovka má veľmi dlhú výdrž, 5 režimov a v BURST režime je úplne úžasná s vysokým dosvitom vyše 100 m a výkonom 900lumenov. Taktiež je skvelá svojou odolnosťou, je vodotesná a odolná voči pádom. Na napájanie používam nabíjací li-ion akumulátor 18650, ktorý vydrží nabitý veľmi dlho. Zatiaľ sa mi nestalo v teréne, aby došlo k jeho vybitiu. 

Celý článok...
 

Recenzia Pásy Gecko Standard

Pondelok, 28. máj 2018

Pásy Gecko som kúpil za veľmi dobrú cenu práve v Adamsporte. Predtým som si prečítal pár recenzií ohľadne technológie bezlepidlovej ktorú využívajú.

Môžem povedať, že zatiaľ, aj keď veľmi málo jazdené sú pásy naozaj veľmi dobré (fotografie, pásy uplne nové). Na sklznici nezostáva žiadne lepidlo, pásy idú dobre dole a po nalepení zase výborne držia. Ku pásom je aj prepravné pevné vrecko.

S odstupom času určite pridám ďalšie hodnotenie. Jediné, čo by som pásom vytkol je uchytenie ktoré je aj na špičke aj na päte plastové a na prvý pohľad nevyzerá moc pevne ale v teréne drží dobre.

Celý článok...
 

Recenzia Ortovox 3+

Pondelok, 28. máj 2018

Dlho som rozmýšlal medzi vyhľadávačmi, po absolvovaní lavínového kurzu u HZS mi bol odporúčený práve Ortovox 3+ pre jeho kompatibilitu a funkcionalitu. Vyhľadávač má naozaj veľmi dobrý dosah a tým, že disponuje troma anténami je dohľadávanie pomocou neho veľmi efektívne. Do vyhľadávača ide len jedna batéria čo je tiež veľmi dobré oproti niektorým iným druhom.

Pomocou jedného otočného tlačidla sa zapína a pomocou dvoch tlačidiel na vrchu sa prepína medzi režimom vysielania a vyhľadávania.

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Elios

Pondelok, 28. máj 2018

Petzl Elios je moja tretia prilba a zatiaľ môžem povedať, že je najlepšia. Veľmi dobre odvetrávaná, veľmi dobre vyriešený úchyt na čelovku, síce trošku ťažšia ale zato naozaj tvrdá a pevná.

No najlepšia vec na celej prilbe je uchytenie na hlavu, Petzl má naozaj perfektne vymyslený systém kedy prilba drží dokonale aj na dlhých vlasoch aj na čiapke či buffke čo bol u mňa problém pri predchádzajúcich prilbách.

Len odporúčam pri tejto cene. Výhodou je, že pre ženy je veria Petzl Elia ktorá má urobený výkroj na cop.

 

Celý článok...
 

Recenzia Pieps probe ALU 260 cm

Pondelok, 28. máj 2018

Sonda Pieps Probe ALU 260 cm je veľmi kvalitne vyhotovená, výborne sa sňou pracuje a hlavnou výhodou je rýchle poskladanie. Číselník je veľmi dobre čitateľný aj v zlom aj vo veľmi slnečnom počasí a teda pri kompresnom teste pri odkopávaní určitej hĺbke nie je problém.

Ku sonde je dodávané kompaktné vrecko na prepravu v ktorom sa dá taktiež sonda aj sušiť.

Výborná kvalita za dobrú cenu.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Ticket To The Moon Hammock

Pondelok, 28. máj 2018

Hamaka Ticket to the moon single hammock je perfektný priateľ do lesa, na záhradu, na opekačky, rodinné akcie, či oddych kdekoľvek chcete. Dlho som rozmýšľal akú alternatívu zvoliť. Konkrétne či s nejakým systémom krytia, alebo sieťkami proti hmyzu. Po videu na youtube som sa však rozhodol práve pre túto hamaku a po 3 mesiacoch jej zatiaľ nemám čo vytknúť. Ľahká, spratná, veľmi ľahké upevňovanie zabezpečené silným oceľovým hákom. Nestalo sa mi že by sa na nej niekto prevrátil.

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Half Dome

Piatok, 25. máj 2018

Keď prišla doba výmeny starej helmy, vyskúšal som ich snáď 20. Po vyskúšaní tejto helmy bolo rozhodnuté. Najskôr sa mi páčil dizajn, dobrý tvar helmy a po nasadení aj pohodlnosť a intuitívny doťahovací systém. Prilba je ľahká, po pár minútach ju nie je na hlave cítiť. 

Veľmi odolná. Ľahko a spoľahlivo upevniteľná čelovka. Nosím na nej aj gopro. V lete výborná pre super vetrací systém. Prateľné polstrovanie. Výborná kúpa, dlhoročná a osvedčená značka, krásne logo, spoľahlivá v bezpečnosti. Určite odporúčam.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Nao+

Piatok, 25. máj 2018

Čelovka pre náročných. Moja cesta k nej viedla cez Petzl Tikkinu, ktorú som veľmi rýchlo vymenil za Petzl Tikka XP. Spokojnosť s prevedením a značkou tu stále bola, ale v niektorých situáciách stále nestačila mojim aktivitám. Chcel som niečo spoľahlivé, so širokým a ďalekým dosvitom. Niečo, čo ma neobmedzí, keď ma večer o 22 napadne ísť na skialpoch na Martinky a zlyžovať to dole. Niečo, pri čom ma neprekvapí zapadajúce slnko, kým doliezam poslednú dĺžku a čaká ma zlaňovanie „do tmy“ a dlhý pochod tatranskými dolinami k autu. Niečo na rýchly zbeh z kopcov po tme s jasnou cestou. Niečo, čo ma neprekvapí zrazu vybitými baterkami...

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl GriGri +

Streda, 23. máj 2018

Po nejakej dobe istenia cez klasicke istitko "kyblik" som sa zacal pozerat po lepsich moznostiach. Odporucania na grigri od Petzlu som dostaval zo vsetkych stran, nielen od kamaratov ale aj v obchodoch s prislusnym zameranim. Az incident na skale kde som mal moznost nadobudnut skusenost ake spolahlive je istenie cez grigri ma konecne presvedcilo ze sa oplati priplatit si. Zakupit novsi model grigri+ bolo vynikajucim rozhodnutim, ktore vobec nelutujem.

S grigri+ sa isti velmi pohodlne a nauci sa to naozaj kazdy. Protihodnotou po kupe bude to, ze budete mat pri sebe vzdy spolahliveho "kamarata", ktory bude cely cas pripraveny zachytit lezca, ak by ste vy nahodou v urcitej chvili zavahali. Skutocne odporucam

Celý článok...
 

Recenzia Ocún Rental QC

Streda, 23. máj 2018

Lezečky Ocun Rental QC už používam viac ako rok. Za hlavné prednosti tohto produktu pokladám cenu. ktorá je naozaj prijateľná, tvar lezečiek mi ako už skúsenejšiemu lezcovi vyhovuje dokonca viac ako niektoré drahšie modely od značky la sportiva. Medzi ďalšiu prednosť by zaradil aj to, že tieto lezečky nemajú šnúrky čiže sa dajú rýchlo obúvať a zobúvať.

Podrážka Grippin od Rock Pillaru je pre začiatočníkov a pokročilých postačujúca a podrží aj na veľmi malých stupoch. Lepenie drží bez problémov.

Každému začiatočníkovi môžem tieto lezečky vrelo odporučiť

 

Celý článok...
 

Recenzia Climbing Technology Nuptse Evo 12 Semiautomatic

Streda, 23. máj 2018

Zakúpené v Adamsport Ružomberok mi už tretiu sezónu poslušne slúžia v Tatrách, Alpách pri lezení ľadov, VHT. Ide o vydarený model vhodný na topánky s poloautomatickým upínaním mačiek. Ich nízka hmotnosť je výhodná pri dlhých trekoch, keď každý gram je dôležitý. Pevné poloautmatické upínanie je vhodné aj na lyžiarky, čo je veľmi pozitívne pre širšie použitie.

12 ostrých hrotov zabezbečuje pohodlný postup po ľade a snehu, 2 predné hroty pevne držia aj v ľadoch a mixových podmienkach. Materiál hrotov je pevný, po troch sezónach nevidieť na nich výrazné známky opotrebenia.

 

Celý článok...
 

Recenzia stan Husky Extreme Fighter 3-4

Streda, 23. máj 2018

STAN Husky Extreme Fighter 3-4 sme kupovali ako multifunkčný - len tak do kempu, na motorku, na hory... Obstál vo všetkých skúškach. Prvýkrát sme si s ním nacvičili rozkladanie a skladanie v kempe v Benátkach - je naozaj veľmi intuitívne, jednoduché. Postačuje jeden človek, keď sa nedá inak. Druhýkrát s nami absolvoval 7000 km na motorke po Európe, dážď, trošku snehu, slnko a silný vietor - nič mu nevadilo a vždy sme sa vyspali výborne.

Odvetranie, nepremokavosť - všetko fungovalo výborne. Naviac má lákavú váhu a kompresný obal, čo je výborná vec na takéto dopravné prostriedky, prípadne na chrbát.

Celý článok...
 

Recenzia Rock Empire Eight Vario

Streda, 23. máj 2018

Tento prsný úväz Rock Empire podľa mňa vyhráva, čo sa týka pomeru cena/výkon. Je ľahký, spratný a na základe mojich skúsenosti veľkostne univerzálne prispsobiteľný- pohodlne ho využije útla žienka aj poriadny kus chlapa :).

Mňa osobne na rozdiel od úväzu, ktorý som mala kedysi, nereže do krku a kade-tade neťahá a neobmedzuje, čo je taktiež plus a ani po estetickej stránke na tom nie je najhoršie. 

Každopádne, odporúčam.

Diana T. Bratislava

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Elia II.

Streda, 23. máj 2018

​​​​​PETZL ELIA Najlepšia prilba pre ženu. Krásne pohodlne sedí, priedušná, ľahko sa vyberá polstrovanie vo vnútri. Po chvíľke ani nevedieť, že ju mám na hlave. Ľahko nastaviteľná veľkosť, buffka pod ňu cez zimu, v lete len tak – prispôsobivá! A najviac na nej je výrez na „cop“. Pre dlhovlasé ženy nezaplatiteľná výhoda! Pri slnečných dňoch na skale, keď pečie na chrbát a vlasy sú dosť vysoko od krku – bez potenia!!

Otestovaná jedným mini šutríkom pri lezení, všetko zvládla na jednotku, myslím, že v tomto prípade je značka zárukou kvality a bezpečia! Už tri roky mi chráni hlavu a nie je na nej (okrem škrabancov, ktoré vznikajú pri manipulácií) vidieť používanie (vyblednutie, sprhnutie, únava materiálu...). Super kúpa.

Celý článok...
 

Recenzia Camp Ice Master IV.

Streda, 7. jún 2017

Tento rok som si zakúpil turistické mačky CAMP Ice Master a bol som veľmi milo prekvapený. Sú odolné a svoju funkciu plnia super. Premiéru mali na Jánošíkových dierach a odvtedy som ich mal na každej zimnej turistike. Následne som ešte objednával ďalšie 2 páry pre manželku a kamoša.

Keďže sa jedná o turistické mačky nie horolezecké mačky treba si uvedomiť na čo ich človek potrebuje. Väčšine bežných turistov budú tieto mačky určite postačovať. Ak teda ozaj neplánujete robiť lezenie alebo extrémne exponovaný terén tak absencia predných hrotov bude skorej výhodou, keďže tie môžu byť v určitých prípadoch nebezpečné.

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Mammut Skywalker II.

Streda, 24. máj 2017

Horolezecká prilba Manmut Skywalker 2 je za veľmi dobrú cenu. Kvalita materiálov je na vysokej úrovni (plastová škrupina, vypchávky a hlavne popruhy).

Prilba je plne nastaviteľná - vzadu je koliesko na nastavovanie obvodu hlavy (cize je to univerzálna veľkosť), po bokoch je možné nastaviť popruhy tak, aby prilba dobre sedela a popruhy nezavadzali napr. na ušiach (no na správne nastavenie je potrebné mať dostatok času a kľudu).
 

 

Celý článok...
 

Recenzia púzdro na detský nožík Opinel

Streda, 24. máj 2017

Zakúpil som si v Adamsporte dve puzdra na detský nožík opinel. Nebolo ľahké nájsť puzdro, ktoré by sedelo na takýto guľatý nožík v obchode, tak som išiel na internet. Mal to byť darček pre moje deti - prvý nožík, tak som chcel nech to dobre vyzerá a dlho vydrží. Puzdro je z kože, ďalší bonus, na Adamsporte bolo za najlepšiu cenu, tak som objednal. Problém bolo trafiť veľkosť, samozrejme som netrafil na prvý krát. Avšak, výmena oboch puzdier prebehla hladko, obratom do týždňa som mal výmenu hotovú. Poštovné som platil len za 1 cestu.

Jozef N. Bratislava

 

Recenzia Singing Rock Ferrata Packet

Štvrtok, 18. máj 2017

Nedávno som si u vas zakúpil feratový set Singing rock Ferrata packet II,dnes som mal možnosť ho odskúšať, bola to moja prvá ferrata, výstup na Volkov Zub, spočiatku som mal obavy ako sa do toho napracem, ale návod bol dobre prepracovaný, takže som s tým nemal žiiaden problém. 

Kvalitné a predcízne prevedenie ma zaujalo, karabíny naozaj kvalitné, sedia v ruke tak ako sa má, tlmič pádov - spočiatku som si ho zle uchytil, ale návod to napravil, prilba vynikajúco sedí aj keď som mal veľké obavy pri objednávke či naozaj bude sedieť, som s ňou veľmi spokojný...

Celý článok...
 

Recenzia Deuter Guide 35+ II.

Štvrtok, 18. máj 2017

Dlho som hľadal vhodný, všetstranný batoh ktorý by zvládol viacero nárokov – zbaliť mňa a priateľku na jednodňove túry, skialpové túry a via ferraty. Nakoniec som sa rozhodol pre Deuter 35+ a zatiaľ som veľmi spokojný.

Objem 35l s rezervou sa ukázal ako optimálny, s dostatkom miesta pre pitie, jedlo, náhradne oblečenie pre dvoch ľudí na ‘jednodňovky’. Na druhej strane batoh nie je priveľky a naozaj vynikajúco sedí, čo určite oceňujeme pri lezení via ferrát...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Slučka Stubai Circle 60 cm

Štvrtok, 11. máj 2017

Horolezecká sľučka zn. Stubai je veľmi pevná, odolná voči odretiu. Výborný pomer ceny a kvality.

Sľučku som využil nielen na zlaňovanie, ale tiež na istenie zo štandu. Vzhľadom k mojej výške (152 cm) je dĺžka 60 cm ideálna. 

 

 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Traverse

Štvrtok, 11. máj 2017

Už ma nebavilo nosiť na skialp krátke palice bez vačších košíkov ktoré sa zabárali do snehu ... nemohol som sa poriadne odraziť ani keď sme išli po zjazde po rovinke.

Palice majú parádny dizajn, rukovať sa dobre drží, systém flicklock na rýchle prepínanie palíc z módu šlapanie na zjazd je velmi užitočný, avšak niekedy keď bola riadna zima a mal som skrehnuté ruky išlo to trochu ťažšie... 

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Camp Matik

Štvrtok, 11. máj 2017

Čo sa týka recenzie na predajcu, tak cena tohoto produktu tu bola asi v tom čase jednou z najlepších. Jedná sa o: Istítko Camp Matik.

V porovnaní s inými istiacimi prostriedkami je hneď na konštrukcii zrejmé, podľa veľkosti oblúkov zatáčania, že sa lano menej hreje a podľa smeru vedenia lana, že sa aj menej skrúca.Či už pri istení, alebo zlaňovaní.

Nie som horolezec, ani lezec a návody tiež nečítam...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Expedition 3

Streda, 3. máj 2017

Tieto veľmi praktické, odolné a kvalitné palice sa mi osvedčili pri skialpovaní. Napriek svojej nízkej hmotnosti sú veľmi pevné a stabilné čo sa prejavilo najmä pri strmom stúpaní.

Rýchle a praktické prispôsobenie dĺžky (priateľské aj pre menej technické typy:) sa ukázalo ako veľká výhoda najmä pri zjazdoch v rôznych terénoch či prechode zo ,,šlapacieho" módu na zjazdový.

Vďaka 2 FlickLock sponám som ich bez problémov mohla zbaliť na kompaktnú dĺžku a pripevniť na batoh aby nezavadzali a neobmedzovali v pohybe...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Ubic 50+10

Streda, 3. máj 2017

Po nekonečnom vyberaní batohov som sa rozhodol, zakúpiť si vo Vašom e-shope batoh Millet Ubic 50. Mal som trošku obavy, keďže som batoh nevidel na vlastné oči, ale nakoniec to bolo presne to čo som chcel.

Univerzálny turistický, skialpový batoh, s dostatočne variabilným objemom, na ktorý sa dá pripevniť čokoľvek od lyží, cez mačky po karimatku.

Vyskúšať som ho bol hneď na zbojke a mal som fakt radosť :D skúsim objektívne zosumarizovať plusy a mínusy

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Spot III.

Streda, 3. máj 2017

Tejto čelovke nemôžem nič vytknúť, až na jednú vec. Mám ju 2 mesiace a intenzívne ju používam pri turistike, behu, campingu a lezenií. Funkčne splnila všetko čo mala, svieti fajn, výdrž batérií je veľmi dobrá a jej ovládanie je praktické.

Má určitú odlonosť proti vode (silný dážď) čo považujem za plus.

Nemôžem jej dať 5 hviezdičiek z toho dôvodu, že otváranie čelovky (výmena batérií) je veľmi zlé.

Celé to funguje na takej plastovej západke, ktorá sa časom môže opotrebovať a nedržať čelovku pevne zatvorenú. Aspoň, že meniť batérie nemusím často. 4/5

Celý článok...
 

Recenzia Camp Ice Master

Štvrtok, 6. apríl 2017

Ako som ich kúpil mal som ich neustále na nohách a to chodievam 3 krát do týždňa na Ďumbier.

Veľmi milo ma prekvapila kvalita. keďže cena bola iba 27 eur.

Tieto protišmykové návleky ma podržali stále aj v strmom zľadovateľom teréne.

Vydržali aj chodenie po skalách lebo už ku koncu zimy bolo na hrebeni aj kopno aj ľad a mne sa to nechcelo stále skladať a zase dávať na nohy. 

Na niektorých weboch som čítal recenziu na ich montáž na topánku, že mali problémy menšie, no mne to išlo veľmi rýchlo človek to natiahol ako ponožku a mohol ísť kam chcel.

Celý článok...
 

Recenzia Deuter Guide 35+

Piatok, 28. apríl 2017

Hľadal som veľmi dlho ideálny stredne veľký batoh na turistiku a dal som si tu námahu ísť 180 km do predajne ADAM SPORT v Ružomberku. Tam som si vybral hneď 3 typy a nakoľko sa mi  všetky veľmi pozdávali, vznikol problém, pre ktorý z tých batohov sa rozhodnúť. Tento problém vyriešil veľmi ochotne šikovný predajca, ktorý mi hodnotne poradil a s odstupom času musím uznať, že dobre - s týmto batohom som veľmi spokojný.

Batoh je vhodný aj na 2-3 dňové túry, zmestí sa do neho veľmi veľa vecí. Jeho výraznou výhodou je, že má bočný zips a veci, ktoré potrebujete vybrať zo spodnej časti batohu, sa veľmi ľahko vyberú zboku a nie je treba najskôr vyberať veci zvrchu, aby ste sa dostali k veciam uložených v spodnej časti batohu...

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Crows Orb Freebird 15/16

Piatok, 28. apríl 2017

Dlhšiu dobu som hľadal, univerzálne skialpové lyže vhodné do voľného terénu, ale aj na upravenú zjazdovku. V AdamSporte som objavil lyže Black Crows Orb Freebird 15/16, ktoré spĺňali všetky moje požiadavky. 

Kúpil som ich začiatkom tohto roku a hneď po prvej jazde som vedel, že sú to práve orechové , najuniverzálnejšie lyže aké som kedy mal, skvele sedia na upravenej zjazdovke, čerstvom prašane, ale aj v žľaboch. 

Tieto skialp lyže môžem len a len vrelo odporučiť každému, pri ich šírke 90 mm. pod viazaním sú tieto lyže vhodné mimo upravené svahy,ale aj na upravenej zjazdovke...

Celý článok...
 

Recenzia Kreuzspitze Ski Stopper 90 mm

Piatok, 28. apríl 2017

Ako začínajúci skialpinista som pri výbere viazania a lyží bral hlavne ohľad na váhu. Rozhodol som sa pre viazanie Dynafit TLT Speed Turn. Viazanie je bez bŕd a s poistným lankom. To sa mi stalo osudným pri zjazde vo Furkotskej doline, kde mi po páde lyža uletela do doliny.

Tak som hľadal riešenie a podarilo sa mi náhodne na pešej túre stretnúť skúsenejšieho skialpinistu. On mi odporučil pozrieť na web stránku Adamšportu na váš tovar Kreuzspitze Ski Stopper. Na šírku mojich lyží 76 mm som kupoval rozmer 90 mm.

Pri výšlape do kopca ich mávam v batohu a pri váhe necelých 180 g ich ani necítiť. Pri zjazde ich jednoducho zasuniem do drážky viazania, kde sa zasúva haršajzňa (mačka na lyže) a zaistím poistným kolíkom, čo trvá len chvíľu...

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Cosmo

Piatok, 28. apríl 2017

Zakúpil som si pred pár dňami u vás čelovku Black Diamond Cosmo. Čo sa týka rýchlosti vybavenia objednávky bola okamžitá na druhý deň od objednania bol produkt doma.

Čo sa týka samotného produktu. Čelovka je fantastická spĺňa všetko čo má mať čelovka. Je malá spratná. Funkcia lock zabraňuje nechcenému zapnutiu čelovky v ruksaku čo je skvelé. Ponúkané režimy svietenia sú skvele. Prvá led svieti viac do diaľky, druhá zase viac do priestoru. Páči sa mi že na oboch sa dá nastaviť intenzita (sila) svietenia. V kombinácii svietenia oboch led naraz čelovka osvieti viac menej všetko čo je možné v perifériu dohľadu vidieť... 

 

Celý článok...
 

Recenzia Ocún Webee Climbing Set II.

Piatok, 28. apríl 2017

Svoju prvú lezeckú výbavu som si kúpil práve v eshope adamsport.eu a bol som veľmi milo prekvapený prístupom a hlavne tým,že ma hneď kontaktovali ak nebol nejaký produkt práve dostupný.

Taktiež rýchla dodávka výbavy je plusom.

Vyjadrujem veľkú spokojnosť a určite odporúčam každému váš e-shop. 

Marián N. Bratislava

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Spot II.

Utorok, 25. apríl 2017

V decembri 2016 som si u Vás kúpil čelovku Black Diamond SPOT a musím povedať, že splnila moje očakávania. Venujem sa behu takže som začal hľadaď čelovku, kt. by bola najvhodnejšia pre tento šport.

Moje požiadavky boli dostatočný výkon, vodeodolnosť, nárazuvzdornosť, vymeniteľné batérie, nízka hmotnosť a overená značka. V žiadnom prípade som nemal v pláne kupovať zdanlivo výhodnú čelovku priamo z Číny ako je už dnes trendom. Nebudem riskovať, že ostanem niekde na ultra preteku potme v lese alebo, že by som sa nedočkal vrátenia peňazí pri prípadnom nedodaní tovaru. 

Taktiež by sa mi nechcelo zapodievať prípadnou, komplikovanou reklamáciou tovaru zakúpeného v Číne. V neposlednom rade radšej podporím domáceho, spoľahlivého predajcu...

Celý článok...
 

Recenzia Scott Cosmos II 16/17

Utorok, 25. apríl 2017

Kedze som uz davnejsie rozmyslal ze sa dam na skialp, resp. ski tourring, vedel som, ze si musim obstarat skialpove boty. Zjazdove lyziarky preferujem 4-klipsnove s vysokym flexom (120-130), preto ma zaujal model - Scott Cosmos II 16/17.

Zavazila aj akciova cena a vyssie spominane skutocnosti o 4 prackach a tuhosti. V popisoch a recenziach som sa docital ze tento model lyziarky je idealny pre ludi, ktori preferuju viacucelovu topanku - vhodnu ako na slapanie, tak aj pre zjazd.

Otestoval som ju zatial len 4-5x, - v Jasnej, ale musim povedat, ze ma prijemne prekvapila. Po prve ma prekvapila jej vaha, lebo vahu neceleho kila a pol si clovek oproti race-topankam vsimne hned...

Celý článok...
 

Recenzia Corazon Panda II.

Utorok, 25. apríl 2017

Webove stranky su prehladne a lahko sa v nich orientuje. Objednaval som online turisticky nosic pre deti znacky Corazon Panda. Vyhodou bola lahka registracia a zlava na nakup.
Tovar som objednal 13.4.201 a bol mi doručený 21.4. 2017. Cenim si to, ze predajca ma den-dva po objednani upozornil na to, ze dany tovar nemaju na sklade, ale ze je objednany a akonahle pride bude odoslany (prist mal 20.4. a tovar som prijal 21.4.). Takze dlzka celeho procesu dorucenia je adekvatna k danej situacii a som spokojny s dobou dorucenia tovaru.

Ako pozitivum hodnotim email a SMS notifikaciu pri zmene statusu objednavky...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Ocún Webee Climbing Set

Utorok, 25. apríl 2017

Ocun Climbing WeeBee mám pomerne krátko, ale zatiaľ bez problémov, je z ľahkého a priedušného materiálu, čo je podľa mňa super.

Zatiaľ som ju skúšal len na lezeckej stene, ale sedí dobre. ODPORÚČAM!

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Singing Rock Fakir II Tech

Utorok, 25. apríl 2017

Mačky som zakúpil na skialpovú turistiku. Sklamanie prišlo hneď ako som ich skúšal nasadiť na moje lyžiarky Dynafit TLT 6. Špička topánky sa nevošla do predného úchytu - špic topánky bol príliš vysoký. Vyriešil som to tak, že som odmontoval z mačiek plastové podložky, ktoré majú slúžiť proti zachytávaniu snehu na spodok mačiek.

Toto riešenie pomohlo a topánka sadla do mačiek, ale aj tak mám pocit, že na pohľad tá predná časť topánky nelicuje na 100% s úchytom. Na túre som nepocítil absenciu plastov proti nabalovaniu snehu.

To že na mačkách bol zospodu nejaký sneh nalepený som zistil až keď som si ich vyzúval...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Mammut Skywalker

Utorok, 25. apríl 2017

Túto prilbu mam už cca rok v Adam sporte v RK, a doteraz som s ňou nemal žiaden problem, poskytuje výbornu ventiláciu je veľmí pohodlná. ľahko sa nastavuje na akukoľvek veľkosť hlavy, Výborne sedi aj keď ma človek pod ňou čiapku.

Táto horolezecká prilba je vhodná na všetky outdoorove aktivity či už vysokohorská turistika alebo horolezectvo. Jej dizajn je tiež veľmi vydarený. Veľkou vyhodou je jej cena. Ak ktokoľvek hľadá prilbu s nizkou cenou ktorá v pohode ochráni ľudsku hlavu.

Ďalšou vyhodou je trvanlivosť farby aj po častom použivani na slnku nebledne. Vydrži bez problémov aj veľa oderov bez toho žeby vyzerala nejak opotrebovane...

Celý článok...
 

Recenzia Coleman Da Gama 5

Utorok, 25. apríl 2017

Da Gama je ideálny rodinný stan pre camping s rodinou. My ho využívame traja a veľkosťou je pre nás absolútne komfortný. Podľa mňa 2x dospelý a 3x dieťa je reálna možnosť ako sa komfortne vyspať mať uložené veci a priestor.

Piatich dospelých si už na týždňovej stanovačke predstaviť neviem (zase zaleží od každého požiadaviek). Rozkladanie a balenie je jednoduché, ale pred prvým "nasadením" odporúčam vyskúšať si doma.

Nie je tam nič zložité ale niekoľko drobností sa u iných stanov nevyskytuje. Aj známi, ktorí vlastnia Coleman McKenzie z nich boli prekvapený...

 

Celý článok...
 

Recenzia Source Widepac 3L

Pondelok, 24. apríl 2017

Hydrovak som si zakúpil ako alternatívu k hliníkovej fľaši, ktorá zaberala cenné miesto vo vaku. Navyše fľaša má obmedzený objem ( do 1l ). Pokiaľ máte ruksak s možnosťou vloženia hydrovaku, nie je nad čím rozmýšľať. Pre môj ruksak Salomon SKY 38 som zvolil vak Source Widepac 3l, čo po pár túrach hodnotím ako dobrú voľbu, ale objem by som nabudúce zvolil menší - max 2l.

Pred kúpou som mal obavy, aby ma veľkosť vaku naplneného vodou neobmedzovala ( ten pocit na chrbte ) a nevedel som, či nebude vak príliš "odstávať". Tak som zvolil väčší s tým, že ho naplním menej a vak sa rozloží na "plocho" a nebudem ho cítíť. To je aj pravda a o vaku na chrbte skutočne ani neviem, ale myslím, že rovnako by na tom bol aj ten menší 2l. To znamená že vak je veľmi skladný, nič neodčnieva, nie sú žiadne miesta ktoré by tlačili na chrbte, alebo sa priečili v ruksaku. Voda v hydrovaku nemá skutočne žiaden zápach ani pachuť...

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Elia

Pondelok, 24. apríl 2017

Dobrý deň, pri výbere novej prilby ma už na prvý pohľad zaujal vyslovene dámsky model prilby Elia od značky Petzl. Táto ženská verzia asi už legendárnej prilby Elios nezostala svojmu predchodcovi nič dlžná. 

Z vnútornej strany má mäkkú výstielku a v chladnejšom počasí sa dá v pohode pod ňu dať tenká primaloftová čiapka či buffka proti vetru a zime.

Ľahká, pohodlná, má jednoduché nastavenie veľkosti obvodu hlavy, príjemný dizajn a rôzne farebné varianty sú už len bonusom. Dá sa na ňu upnúť čelovka, ale čo ja najviac oceňujem, je naozaj nízka váha. Pri nosení na hlave alebo na batohu ani po celom dni neviem, že ju mám.

 

Celý článok...
 

Recenzia Husky Scape 38 l

Pondelok, 24. apríl 2017

Kupu batohu Husky Scape 38L som urobila hned, ako som mala moznost mojej, znamej batoh, vyskusat niekolko hodin na vlastnom chrbte. Traky sa daju vyborne prisposobit nizkej ci vysokej postave. Ocenujem hlavne chrbatovu cast, ktora ma vstavanu lahucku konstrukciu. Konstrukcia je potiahnuta odolnou sietkou, ktora vytvara 2-3 cm priestor medzi vasim chrbtom a batohom. Vzduch moze prudit, chrbat sa vam odvetrava. Po zlozeni batoha z chrbta, som mala takmer suchy chrbat - s klasickym batohom som mavala cely chrbat mokry.
Vnutro batoha ma klasicke delenie, ako sme zvyknuty z turistickych batohov - hlavna cast a velke vrecko lemovane gumou. Bocne vrecka so svietovinou su dostatocne hlboke a pevne, lahko tam upevnite aj 2l flasu vody...
Velmi prakticky turistický batoh s mnostvom uchytov ci na cepin, trekove palice, lyze,... Nieje ani velky, ani maly, zmestite vsetko potrebne a aj cosi naviac - ak treba.

Celý článok...
 

Recenzia Sevylor Compact 230

Pondelok, 24. apríl 2017

Zakupili sme uz u vas 2 pary Kajakoveho padla Sevylor. Ocenujem najma pevnost a obratnost. Je lahke do ruky a da sa prisposobit nakloplopatiek. Sklada na zo 4 casti, takze je velmi spratne a nezaberie velamiesta ci uz v aute alebo ho mozme zbali spolu s clnom do vaku. Po skusenosti s lacnymi 15-20 eurovymi padlami, je to urcite vyborna volba. Je ovela odolnejsie ako lacnejsie padla.

Na rukoväti su gumene kruzky, ktore zabranuju stekaniu vody na ruky, prip. do rukava, pri padlovani.

Ocenila by som vobec nejaku dostupnost nahradnych dielov od firmy Sevylor, nakolko sa nam podarilo zlomit jednu lopatku vo vodach Dunajca - vdaka tomuto manevru to polsky turista prezil bez zranenia :)  Palec hore a nikdy viac lacne padla :)

Celý článok...
 

Recenzia mačky Camp Ice Master III.

Pondelok, 24. apríl 2017

Kupila som si u Vas turisticke macky Camp Ice Master, o ktorych som uz davno uvazovala. Az po skusenosti z minuleho roka, kedy sme este v aprili velmi tazko zdolali serpentinovu cestu z fackovskeho sedla na revanske luky. Vtedy severna strana Revana bola miestami pokryta snehom ale prevazne na chodniku roztopenym - takze vacsinou lad. Vtedy sme sa pridrziavali vsetkeho, co bolo po ruke a po par padoch na zadok, som sa "zaprisahala", ze tie macky si musim kupit.

Tento rok sme ich konecne otestovali pri vystupe na Velky fatransky Krivan. Velmi lahko a rychlo sa nasadzuju, bez vacsej namahy za par sekund boli na trekovych topankach. Spodna kovova cast je prepojena s gumenou castou, ktora je flexibilna ale dostatocne pevna, aby na topanke dobre sedela. Nakoniec nasadite istiaci pacik cez hornu (snurkovu) cast topanky a mate istotu 100% upevnenia...

Celý článok...
 

Recenzia Deuter Kid Comfort II

Pondelok, 24. apríl 2017

Letná turistická sezóna sa blíži a my ako aktívni a vášniví turisti chceme behať po našich horách aj s našou malou Aničkou, ktora moc toho ešte nenachodí ale pobyt vonku zbožňuje a je s nami na každom výlete. Je to take naše outdoorove dieťa. Po dlhom uvažovaní a čítaní množstva domácich aj zahraničných recenzii,sme sa nakoniec rozhodli,že si zaobstaráme detský turistický nosič Deuter Kid Comfort 2. Kedže už mame doma 4 turistické batohy od firmy Deuter, aj teraz sme jednoducho vsadili na istotu. Materialy a spracovanie sú precízne ako sa na nemeckú firmu patrí. Kvalitné YKK zipsy nezadrhávajú, su trvácne, ani na jednom batohu som nemal pokazený zips, a to slúžia cca 4-8 rokov. Batoh pevne sedí na zemi, nekyve sa,nakladanie a vyberanie dieťaťa je bezpečné a zaroveň pohodlné, kedže nakladať alebo vliezať sa dá aj z boku. Posed je dostatočne široký, pohodlný a výškovo nastaviteľný. 5-bodové bezpečnostne pásy dieťa spolahlivo fixujú, a to mame dosť živé dieťa, ktoré sa obzerá,vrtí a hopsá v batohu. Strmene sú bonus oproti predchadzajúcim verziám. Polstrovanie batohu je mäkké a dosť masívne, čo pridáva na váhe batohu,ale to nie je nič hrozné...

Celý článok...
 

Recenzia Rock Empire Cyklotour

Pondelok, 24. apríl 2017

Kupil som si u Vas spacak Rock Empire Cyklotur cerveny velkost L. S tymto vyrobkom som zatial maximalne spokojny. Vyborne mi posluzil pri trekovani v gruzinsku, kde mi v nom ani raz nebola zima aj ked sme spali  v nadmorskych vyskach nad 1500m nad morom a teploty neboli moc nad nulou. Tak isto som ho mal v Davose kde bola teplota tiez okolo 4 stupnov v noci a v spacaku bolo prijemne teplo a spal som v nom len v tricku a spodnom pradle. 

Rozmerovo mi tento spacak tiez vyhovuje kedze meriam 178cm velkost L mi je tak akurat. Na dlzku sa pekne zapnem a este mam aj troska miesta na hybanie ale zase nie moc...

Celý článok...
 

Recenzia Black Diamond Icon Polar

Pondelok, 24. apríl 2017

Tato celovka je vhodnym spolocnikom napr. na bezpecne nocne navraty na bicykli, kedze jej svietivost je viac nez vhodna na dostatocne osvetlenie cesty. Jednoduche ovladanie ktore funguje spolahlivo aj v tensich rukaviciach zabezpeci vhodne nastavenie svietivosti na danu situaciu s ohladom na setrenie baterky.

Odnimatelnu bateriu je mozne umiestnit do puzdra napr. pod bundu a tym bateriam zabezpecit bezproblemove fungovanie a idealne podmienky na nevybijanie sa v chladnejsom prostredi.

Mod cerveneho svetla je vhodne pouzit v noci pripadne z dovodu aby uzivatela nebolo prilis vidno...

 

Celý článok...
 

Recenzia čelovka Black Diamond Spot

Pondelok, 24. apríl 2017

V Adamsporte som si zakúpil super čelovku Black Diamond Spot
Vybral som si ju najmä kvôli viacerím vlastnostiam. V prvom rade musím podotknúť že v Adamsporte veľmi rád nakupujem, nakúpil som tá nejedenkrát a vždy za veľmi výhodné, ba najlepšie ceny na trhu. A určite tam nakupovať budem aj naďalej. Ale vrátim sa späť k tej čelovke.
Čelovka black diamond Spot je malá, ľahká a spratná čelovka, ktorá je napájaná 3x AAA batériami, čo je super že v prípade vybitia ( ktoré len tak ľahko nehrozí) ich ľahko vymeníte za nabité a môžete pokraćovať v činnosti, ktorú ste začali.
Čelovku som si vybral na viacero činností: do práce - pracujem ako záchranár, ďalej aj na lezenie, turistiku atď...

 

Celý článok...
 

Recenzia set Fischer + La Sportiva Syborg

Pondelok, 24. apríl 2017

Zdravim, rad sa podelím so skúsenosťami. Nedávno som si kúpil novú skialp výstroj a musím povedať, že doteraz som nemal nič ľahšie na nohach. Len škoda že som si nemohol viac užiť nakoľko som musel ešte v deň vyslapu absolvovať krátky operačný zákrok. A týždeň nato ďalší. Takže sa už teším na novu sezónu. Zaujímavá je hmotnosť celej výstroje, ktorá je nižšia ako samotná hmotnosť mojich doterajších lyžiarok.

P.S. tie Syborgy su neuveriteľne ľahké

Jaroslav K. Sliač

 

Celý článok...
 

Recenzia MSR Reactor

Utorok, 18. apríl 2017

Varic MSR Reactor som používal vo výškach nad 6000 mnm.

Prekvapila ma jeho ochota spolupracovať.

Chytí kresadlom vo vetre s prehľadom vo výške nad 6000 mnm, sneh sa topil úplne skvele a liter vody zovrie tak do 4 min.

Neodporúčam ho nosiť hala bala vo vaku, nakoľko mechanika sa môže nárazmi poškodiť.

Napríklad na expedícii som ho nedal z ruky, neverili som ani koňom, ktoré niesli batožinu z BC do C1.

Osobná skúsenosť hovorí, že by som radšej bral hrniec 1,5 l ako menši, pre skoršie natopenie vody zo snehu...

Celý článok...
 

Recenzia skialpinistické pásy Gecko

Utorok, 18. apríl 2017

S pásmi som nadmerne spokojný, síce ked som si pásy kupoval trošku som sa obával nižšej ceny a hlavne plastoveho predného oka či náhodou nepraskne ked bude vonku -15.

Ale pásy som mal na cca 10 túrach a som nadmerne spokoný, pásy držali, aj predné plastové uško drží doteraz co som mal obavu, lepidlo drží a neodlepuje sa ani nezostáva na lyžiach.

Čiže pásy možem zo svojej skúsenosti doporučit každému.

 

Celý článok...
 

Recenzia Dynafit Speed Turn 2.0

Utorok, 18. apríl 2017

Vyborne skialpove viazanie, ktore nadvazuje na klasiku rokmi overenu. Vybral som ho kvoli bezkonkurencne nizkej hmotnosti (okrem pretekarskych viazani) a aj napriek tomu ze nema brzdu, ale remienky je plne vyuzitelne.

Od znacky Dynafit som cakal solidne prevedenie a spickovu kvalita, co bolo samozrejme dodrzane. Montaz jednoducha a pri dodrzani zasady - dva krat meraj a raz rez nebol ziadny problem a viazanie plni funkciu bezproblemovo.

Naviac viazanie na lyzi vyzera pekne a elegantne, co oceni najma neznejsie pohlavie, ale na usetrene stovky gramov na hmotnosti sa dievcata tiez nebudu stazovat :) ...

 

Celý článok...
 

Recenzia Singing Rock Kappa

Utorok, 18. apríl 2017

Minulý rok som aj s priateľom začala s lezením. Samozrejme začali sme hľadať základnú výbavu a nevyhnutnou súčasťou bola aj helma. Kupovať helmu na slepo je risk, našťastie som mala možnosť vyskúšať model Kappa work, ktorý má rovnaký skelet ako Kappa.

Helma perfektne sedí aj na menšej hlave (obvod hlavy mám cca 53 cm), veľmi sa mi páči, ako sa dá vertikálne posunovať zadná časť na temene, a tým pekne drží helmu na hlave tak, ako si ju nastavíte. Škrupina z plastu pôsobí pevne. Čo mi trošku chýba, je penová podložka chrániaca bradu pri zapínaní, ale keď je helma aj pevne upnutá, tak to nijak neblíži, je to skôr otázka pohodlnosti (a dá pekne ušiť a nasadiť aj vlastná). Nastavenie veľkosti helmy je tiež trochu náročnejšie, pretože je nutné zatlačiť koliečko, ktoré kladie odpor a zároveň točiť, pričom to ide dosť ztuha, ale s trochou cviku sa to človek naučí a ide to v pohode, a faktom je, že veľkosť helmy (hlavy :)) často nemením...

Celý článok...
 

Recenzia Zajo Trekking Poles

Utorok, 18. apríl 2017

To má človek tak, keď si kúpi niečo nové - napr. také paličky; aké to len bude skvelé chodiť po tých kopcoch a kolená si šetriť, plecia pod ťažkým batohom opierať; hej hej, to by sa mi páčilo.

Nakoniec to ale aj tak dopadne ako na fotke - jeden kamarát chromtavé koleno, druhý členok a majiteľ už aj tak zvyknutý na turistiku bez nich.

Každopádne bez problémov slúžia doteraz, ani na medveďovi som ich zatiaľ nezlomil - pohoda jazz. Kto neverí, nech si také Zajo paličky kúpi tiež a ak ich na medveďovi zlomí, už sa mi asi aj tak nepríde sťažovať. 

PS: Dôkaz kvality paličiek Zajo je aj unikátna fotka indického boha Šivu, ktorý ich tiež používa v jednom páre svojich rúk...no nekúp to. Prajem Vám pekný deň... 

 

Celý článok...
 

Recenzia lyže Fischer + Dynafit TLT Speed Turn

Utorok, 18. apríl 2017

Keďže prvé túry na skialpoch už mám za sebou rozhodol som sa vymeniť výbavu na tento príjemný šport. Moje lyže z druhej ruky slúžili dobre, no ich hmotnosť a nespoľahlivé viazanie mi často znepríjemňovali šľapanie ako aj zjazd.

Obchod Adamsport poznám už dlhšie a pri nákupe v ňom som bol vždy spokojný, takže keď som sa dozvedel o výhodných akciách na skialp sety moje kroky smerovali práve tam. Vyhliadol som si Economy set pozostávajúci z lyží Fischer Alproute 78 a techového viazania Dynafit TLT Speed Turn 2.0.

Set som prvý krát vyskúšal nezvyčajne – na zjazdovke. Prekvapilo ma že aj napriek nízkej váhe boli lyže dobre ovládateľné a klasickú lyžovačku som si užil skoro ako so zjazdovými lyžami...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Stop

Utorok, 18. apríl 2017

Pred asi pred pol rokom som si v predajni Adam športu v Ružomberku zakúpil zlaňovaciu pomôcku Petzl Stop.

Pri kúpe lezeckých potrieb preferujem osobný odber, a tak som sa vybral na obchodnú misiu po Ružomberských športových obchodoch s jasným cieľom zakúpenia Petzl Stop. Nikde nebola daná pomôcka dostupná k okamžitému odberu a v každej predajni sa čakalo cirka 3-4 dni na dodanie tovaru.

Len v Adamšporte mi ju vedel predavač zabezpečiť na druhý deň a keďže som študent, ako bonus som dostal 10 % zľavu na tovar a z toho dôvodu sa stal tento obchod mojou pravidelnou zástavkou pri nákupe a športového a horolezeckého vybavenia...

 

Celý článok...
 

Recenzia lezečky Ocún a expresky Singing Rock

Utorok, 18. apríl 2017

Kúpil som lezečky Ocún Crest LU a expresky Singing rock Colt Set.

Expresky som využil cca 10x a môžem povedať , že som s nimi spokojný.

Sú ľahké, dobre sa s nimi manipuluje a môžem ich odporučiť ostatným.

Lezečky som použil mnohokrát ako na umelej stene , tak aj na skale, majú dobru priľnavosť, výborne sedia.

Vidím len jeden menší problém - po lezení na druhý deň sú akési stvrdnuté, takže keď si ich obujem, trochu ich treba rozchodiť...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Source Widepac 1,5L

Štvrtok, 13. apríl 2017

Po rokoch behania bez vody alebo s fľašou vody v ruke som si povedala, že nastal čas pre zmenu a kúpu hydrovaku.

Zo širokej ponuky, ktorá je momentálne na trhu som si vybrala Hydrovak Source Widepac - a to na základe relatívne priaznivej ceny a pozitívnej skúsenosti kamarátov.

Výhodou tohto hydrovaku je, že sa skutočne ľahko plní a čistí, no zároveň sa naňho dá spoľahnúť, že nevytčie. Je z pevného a odolného materiálu a pohodlne sa z neho pije.

Zvolila som objem 1,5l, ktorý postačuje na dlhé behy a mne osobne aj na celodenné túry. Odporúčam! 

Celý článok...
 

Recenzia Mammut Zip Wallet

Štvrtok, 13. apríl 2017

V novembri 2016 som si vo Vašej predajni kúpila peňaženku Mammut Zip Wallet a plánovala ju používať na turistiku a pri voľno časových aktivitách. Zapáčila sa mi na prvý pohľad svojim tvarom aj množstvom priečinkov.

Po veľmi krátkom čase som ju začala používať ako hlavnú peňaženku, lebo napriek malým rozmerom je veľmi spratná a praktická. Množstvo priečinkov je dostačujúce na doklady, karty aj bankovky.

Zapínacia priehradka na mince je vybavená kvalitným zipsom, ktorý napriek záťaži, nevykazuje žiadne zmeny funkčnosti...

 

 

Celý článok...
 

Recenzia Fischer Alproute 78

Štvrtok, 13. apríl 2017

Zdravim, som skialpinista zaciatocnik. Lyze Fischer Alproute som si vybral kvoli univerzalnosti a cene.

Aj napriek tomu ze som na lyziach stal po 10 rokoch tak sa mi podarilo polyzovat aj v tatrach.

Tie lyze sa velmi jednoduho ovladaju. Techove viazanie dynafit je tak isto vyborne na slapanie ako aj na zjazd.

Sucastou mojho setu boli aj "bezlepidlove" pasy gecko ktorym jedine co mozem vytknut je ta zadna patka ktora naozaj dost brzdi a opotrebovanie lepivej hmoty po par turach pasy vsak drzia stale dobre. V buducnosti budem asi volit klasicke lepidlove pasy...

Celý článok...
 

Recenzia Set Fischer Transalp Jr + Dynafit Speed Turn 2.0

Streda, 12. apríl 2017

V zime tohto roku sme kupovali skialpset. Najlepšie rady, odborný prístup sme našli v Adamsporte.

Lyže sme vybrali Fischer Transalp junior, ktoré sú ľahké dobre ovládateľné a šikovné na ľahšie a stredné skialpové túry. V teréne sa šliapalo veľmi dobre nakoľko sú naozaj ľahké. Som začiatočníčka a pri zlyžovaní sa ovládali trochu horšie ( bola to ale iba prvý pocit teraz sú už výberné aj pri zjazde). 

Viazanie mi poradili  Dynafit TLT Speed Turn 2.0, ktoré je veľmi dobre ovládateľne a na ľahké lyže super viazanie, ktoré sa dobre ovláda aj bez toho, aby som musela lyžu vypnúť, keďže viazanie je bez bŕzd stačí zapnúť lanko, ktoré je súčasťou balenia... 

 

Celý článok...
 

Recenzia Set Fischer Tour X-Pression + Dynafit Speed Turn 2.0

Streda, 12. apríl 2017

V januari tohto roku som sa rozhodol zakupit si skialpove vybavenie a narazil som na vybornu ponuku ADAM Sportu. Kupil som si komplet Set lyze Fischer Tour X-Pression + viazanie Dynafit Speed Turn 2.0 a kedze som dostal nato vybornu cenu vzal som si rovno aj celovku Black Diamond, ktomu celemu mi pribalili ako darcek aj flasu zdarma.

Celkovo nakup cez eshop prebehol rychlo a hladko. Detaily som doladil cez telefon. Ich clovek bol velmi napomocny, poradil ohladom pasov, ktore som nakoniec kupil tiez.

Cely nakup mi prisiel za par dni kurierom domov, ziadal som o skorsie zucotvanie a zaslanie kedze som uz o par dni mal naplanovany vyslap...

 

Celý článok...
 

Recenzia Millet Baikal 1100

Utorok, 11. apríl 2017

Nakoľko sme nedočkaví turistickej sezóny, už dlhšie sme pokukovali na nete po nových spacákoch. V spomienkach a šatníku máme ešte staré MERIDY ktoré boli veľké a ťažké.

Po prečítaní recenzií sme sa vybrali do Vašej predajne (do ktorej sme trafili na prvú šupu :)) po osobné rady pri výbere.

Personál predajne bol milý, povysvetľovali nám na čo všetko sme sa pýtali, a dostali sme aj najnovšie informácie o produktoch a značkách.

Naše vyhliadnuté spacáky boli BAIKAL 1100 od firmy MILLET.

Nakoľko boli ešte v akcii bolo rozhodnuté a zobrali sme si jeden veľkosti REGULAR a jeden LONG.

Doma sme ich hneď rozbalili a skúšali ich pohodlie....

Celý článok...
 

Recenzia Singing Rock Bandit

Utorok, 11. apríl 2017

Ahojte. Volám sa Marián a venujem sa lezeniu po horách, po ľadopádoch a popri tom fotografujem. 

Do mojej výbavy som potreboval dokúpiť pred časom "zbrane" a bungee. Rozhodol som sa pre set "Bandit" od výrobcu Singing Rock, pre dobrý pomer cena-účel. Obvolal som pár známych predajní a čuduj sa svete mala ich na sklade len jedna jediná a tou bola predajna Adamsport v Ružomberku.

Komunikoval som s predávajúcim, ale meno si už nepamätám. Myslím ,že som bol prvý zákazník v ten deň, pretože som volal ešte pred otváracou dobou. Asi 5 minút :-)

Rozhovor bol veľmi ústretový a príjemný. Po dokončení objednávky som mal veľmi dobrý pocit...

Celý článok...
 

Recenzia Garmont Dragontail MNT GTX - casterlrock/plume

Utorok, 11. apríl 2017

Topánky Garmont Dragontail som zakúpila na internetovom obchode www.adamsport.eu za skvelú cenu.

Po prvom obutí musím priznať, že ma trošku tlačili, ale túto chybu som veľmi rýchlo "rozchodila". Výhodou topánok je kvalitná Vibram podrážka a gore-texová membrána, ktorá umožňuje využitie topánok aj v daždivom počasí.

Ide o vybornú obuv určenú na kamene a skaly, lahká, anatomicka.

Šnúrky držia pevne, nerozväzuju sa. Ide o najlepsi pomer cena/vykon/vzhlad. Topánky spajaju vyhody pevnej podrazky modelu Towerlite a lahkosti a agilnosti modelu Dragontail LT,

Vyborne chrani prsty spredu a zboku pred narazmi o skaly a kamene. Dobre je, ze snurky su az po spicku, lebo na to sa daju dobre upevnit navleky, lahke stupacie zeleza tiez na toto vyhotovenie pasuju ako uliate...

Celý článok...
 

Recenzia Fischer Alproute 78

Utorok, 11. apríl 2017

Kúpil som si skialpové lyže Fischer alproute 78. Kedže to boli moje prvé lyže nemám ich s čím porovnať, môžem iba opísať svoje začiatočnícke pocity. Prvé jazdy som absolvoval na viac či menej upravenej zjazdovke. Lyže boli perfektne nabrúsene a navoskované, hrany držali aj na tvrdom ľade.

Pri výške 190 cm som kúpil 170 cm dlhé lyže a ako začiatočníkovi mi to stačilo, dobre sa ovládali aj keď som lyžoval od začiatku v skialp výbave (techové viazanie, šliapacie lyžiarky).

Postupne som začal chodiť mimo vyznačených zjazdoviek, tam sa ukázala výhoda rockera, keď sa lyža až tak nezabára do prašanu. Menšia dĺžka, rádius a šírka boli pre mňa výhodou aj pri manevrovaní v menšom priestore...

 

Celý článok...
 

Recenzia Termoska Esbit

Piatok, 7. apríl 2017

Počas zimy 2016/2017 sme si vo Vašom obchode kúpili termosku Esbit v objeme 1 liter. Po predošlých skúsenostiach sme boli trochu skeptickí a neverili všetkým údajom ohľadom výdrže teploty v silných mrazoch.

Na naše veľké prekvapenie už pri skúške, ktorú sme urobili pri vonkajšej teplote -21 stupňov C, sme boli veľmi milo prekvapení. Celú noc bola s horúcou vodou v aute a teplota „sledovanej tekutiny“ po dvanástich hodinách zodpovedala údajom výrobcu.

Pri následnom používaní sme ocenili veľmi nízku váhu samotnej termosky aj kvalitnú povrchovú úpravu, ktorá napriek oteru, nemení svoj vzhľad...

 

Celý článok...
 

Recenzia mačky Camp Ice Master

Piatok, 7. apríl 2017

Výrobok zakúpený na jeseň roku 2016. Za tento krátky čas som s nimi prešla niekoľko stoviek kilometrov vo Vysokých Tatrách, Malej a Veľkej Fatre. Turistické mačky sú z kvalitných materiálov a to sa odráža aj pri ich používaní.

Hroty pevne držia na zľadovatenom svahu aj v mäkkom teréne, kde je pod topiacim sa snehom neistý podklad. Nepocítila som zatiaľ ani jedno pošmyknutie, či už smerom hore, alebo dole.

Gumené obopnutie pevne drží na topánke a tým je dodávaná krokom a celkovému pohybu potrebnú dávka istoty.

 

Celý článok...
 

Recenzia Hagan Alpin + Dynafit TLT Speed 2.0

Piatok, 7. apríl 2017

Tieto ľahké a krásne skialpové lyže Hagan by som rada odporučila každému, kto hľadá ľahké, dobre ovládateľné a šikovné lyže na ľahšie a stredné skiapové túry. Som začiatočníčka, no oproti iným modelom mi tieto lyže ihneď prirástli k srdcu aj nohe.

Skvele sa v nich šľape do kopca, udržiava rovnováha a keďže sú veľmi ľahké, je šľapanie o to ľahšie. Ich váha môže byť trochu nevýhodou pri lyžovaní z kopca v úzkom priestore, kde neskúsený lyžiar môže mať trochu problém s ich ovládaním.

Ale možno to bolo len mojím nedostatkom skúseností :) . Tieto lyže hodnotím celkovo veľmi dobre. Nie sú len pekné, ale sú aj veľmi ľahké, šikovné, dobre ovládateľné a v super cene...

Celý článok...
 

Recenzia Singing Rock Slackline 25m

Piatok, 7. apríl 2017

Pred niekoľkými mesiacmi som si kúpil tento slackline. Vtedy som bol ešte začiatočník, na 5 cm hrubom som nevedel spraviť ani 10 krokov. 

Tento slackline nie je príliš jednoduchý na napnutie, no taktiež to nie je ani nič zložité... Keď si ho natiahnete už nejaký tretí krát, tak vám to ide už samo, celé natiahnutie mi zaberie maximálne 8 minút, keď sa neponáhlam. Zloženie je taktiež veľmi jednoduché.

Na natiahnutie tohto slacku je potrebné vyvinúť trochu viacej sily, zvládne to aj jeden človek, no dvom to ide o kus ľahšie.

Slack používam patrične často a nejavia sa na ňom takmer žiadne známky opotrebovania a to mu dávam celkom zabrať...

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Irvis Hybrid

Piatok, 7. apríl 2017

Mačky som kupoval, pretože som potreboval niečo ľahšie kvôli skialpu, ale zároveň niečo odolnejšie ako ultraľahké hliníkové mačky. 

Petzl spojil hliníkovu (duralovú) pätu a oceľovú špičku čo využijem najmä v skalnatom teréne, prípadne mix. spojené su netradične šnúrkou, ktorá je ale z celkom odolného materiálu, ale pre prípad treba nosiť nejakú rep šnúrku ako náhradu.

Mačky som rovno otestoval na najťažších skialpových pretekoch v strednej Europe -> Bokami Západných tatier a bol som milo prekvapený, večer som ich nastavil na potrebnú dĺžku a na preteku už iba jednoducho vyhodil na sneh skočil do nich zacvakol a mohlo sa ísť...

Celý článok...
 

Recenzia Deuter Kid Comfort III

Štvrtok, 6. apríl 2017

My sme si zakupili detsky nosic Deuter Kid comfort III v Adamsport. Tento nosic je absolutne najlepsi, nakolko jeho 100% prepracovanie sa priamo odraza na naozajstnom komforte nosenia dietatka.

Ziadne bolesti ramien ani chrbtice. Velmi jednoducho sa upravuje a prisposobuje postave "nositela". S nosenim sa striedame s manzelom a naozaj zmenit nastavenie trva asi 8 sekund :)

Nasa dcerka je v nom spokojna, ma paradny vyhlad na svet a vsetko pohodlie...

Celý článok...
 

Recenzia Petzl Tikka

Štvrtok, 6. apríl 2017

Kvalitná čelovka od kvalitnej značky Petzl

- veľmi lahučká čelovka,

- ľahko ovládateľná a vodeodlná

- má tri stupne svietivosti, ktoré bohate postačujú na turistiku, stanovačky, či večerné čítanie,

- maximálna diaľka svietivosti 60 m, 

- výborne sedí na hlave,

Celý článok...
 

Recenzia Fischer Alproute + Lyžiarky Scott + Dynafit TLT speed Turn 2.0

Štvrtok, 6. apríl 2017

Veľmi rád sa podelím s mojou super skúsenosťou s vašim obchodom. Pred touto sezónou som si u vás kúpil celý skialpinistický set

Som veľmi spokojný s vašim personálom. Veľmi, veľmi, veľmi ochotne mi pomohol, vysvetlil, nastavil a dokonca pomohol odniesť set do auta.
So setom som taktiež maximálne spokojný.

Meno vášho obchodu ochotne posúvam ďalej, už aj kolega si u vás vyberá skialp set. Moju recenziu pokojne môžete zverejniť alebo ak to potrebujete niekde odo mňa zverejniť tak mi pokojne pošlite url a s radosťou vám to uverejním.

Celý článok...
 

Recenzia Komperdell Contour II Titanal Powerlock

Štvrtok, 6. apríl 2017

Zakupene palice pouzivam aktivne od obdobia zakupenia. Zatial som s nimi velmi spokojna. 

Vyhodou palic, je hlavne to, ze su lahke, flexibilne, ale zaroven nepodliehaju rychlym ohybom vplyvom zatazenia.

V minulosti som castokrat lamala palice a preto som sa rozhodla na zaklade osobnych recenzii zakupit si prave tieto palice.

Navyse maju dalsiu vyhodu, ze si nemusim stale nastavovat vhodnu velkost pri vystupe, pretoze rukovate su potiahnute protiskymkovou vrstvou, ktora pevne drzi a preto mozem uchytit palice v lubovolnej vyske nizsie pod ruckami...

 

 

Celý článok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia